Vrijdag 10/07/2020

Coronavirus

Stijging in trend nieuwe besmettingen met coronavirus in ons land

Beeld ter illustratieBeeld Photo News

Er worden gemiddeld 92 besmettingen per dag met het coronavirus opgetekend, dat is een stijging van 6 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. In de ziekenhuizen worden gemiddeld 15 nieuwe patiënten opgenomen. Het gemiddeld aantal overlijdens bedraagt 6.

Sciensano publiceert in zijn dagelijkse rapporten om 11 uur vooral de weektrends in de coronabesmettingen. Op die manier kan de evolutie van de epidemie beter opgevolgd worden, klinkt het. Ook worden op die manier dagelijkse schommelingen door bijvoorbeeld het weekendeffect uitgevlakt. De voortgang van de epidemie is voortaan te volgen aan de hand van het voortschrijdend gemiddelde over zeven dagen. Die resultaten worden dan weer vergeleken met de cijfers van de week ervoor.

92 besmettingen per dag gemiddeld

Wat het aantal besmettingen betreft, staat het totaal nu op 61.209 tegenover 61.106 gisteren. De voorbije week waren er dagelijks gemiddeld 92 nieuwe besmettingen. Dat is een stijging van 6 procent tegenover de week voordien (gemiddeld 89 nieuwe besmettingen per dag). 

15 ziekenhuisopnames gemiddeld

Er werden ook gemiddeld 15 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een cijfer van 20 juni tot 26 juni, meldt Sciensano. Dat is 15 procent minder dan de zeven dagen ervoor. 

6 overlijdens gemiddeld

Er werden in totaal sinds het begin van de epidemie 9.732 overlijdens gerapporteerd, dat is 1 overlijden meer dan gisteren. Het aantal overlijdens per dag ligt nu op gemiddeld 6 in de laatste zeven dagen. Een week eerder was dat nog 7. De gegevens van de laatste drie dagen werden nog niet geconsolideerd, bericht Sciensano. Het gaat om een daling van 17 procent.