Nieuws

Stervende man ligt vijf uur in lift in metrostation in Wenen

1 ©THINKSTOCK

Een 58-jarige man is op 26 december om het leven gekomen nadat hij ineenstortte in een lift in een van de drukste metrostations van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en daar vijf uur lang aan zijn lot werd overgelaten. Passagiers en werknemers van Wiener Linien negeerden de man en riskeren vervolgd te worden voor nalatigheid.

De man zakte op tweede kerstdag rond 02.00 uur in elkaar in de lift. Op videobeelden is te zien dat verschillende mensen over de man stapten om de lift te nemen. Pas kort voor 07.00 uur verwittigde iemand van de kuisploeg de hulpdiensten. Het slachtoffer overleed uiteindelijk op weg naar het ziekenhuis.

De politie overweegt naar eigen zeggen een klacht in te dienen wegens nalatigheid en onderzoekt de bewakingsbeelden om mensen te identificeren die het slachtoffer vroeger hadden kunnen helpen.

De openbare vervoersmaatschappij zegt nog verbaasd te zijn dat niemand overwoog de man te helpen en wil een campagne starten om burgerzin te promoten. Bovendien stonden twee medewerkers van Wiener Linien in voor de inspectie van het metrostation. Zij werden meteen ontslagen.