Donderdag 08/12/2022

Ster in de lucht

"Voor de uitstraling van mijn restaurant en voor toeristisch Brugge leek dit me een mooie opportuniteit", zegt Geert van Hecke van De Karmeliet in Brugge. Lufthansa, de nationale Duitse luchtvaartmaatschappij, heeft hem voor juli en augustus aangesteld als 'Star Chef'. De Duitse carrier telt - in vergelijking met heel wat concurrenten - een groot aantal first- en business-classpassagiers. Dit is een internationaal, vaak veeleisend reispubliek dat gesteld is op comfort, service én goede maaltijden. Met die vaststelling in gedachten, creëerde Lufthansa het concept 'Connoisseurs on Board'. Na Dieter Müller van Schlosshotel Lerback en Santi Santamaria van El Raco de Can Fabes werd gisteren de samenwerking voorgesteld met de eerste Vlaamse sterrenkok. Van Hecke ontwierp onder andere 'parelhoen met walnoten, olijven en bonensla' en 'roodbaarsfilet met kappertjes, balsamicojus en ratatouille', twee recepten die dan verder werden aangepast voor verblijf in de lucht door LSG Sky Chefs, een filiaal van Lufthansa. "Ik was aangenaam verrast over het resultaat", zei Van Hecke, "zeker als je weet met welke criteria allemaal rekening moet worden gehouden. Maar belangrijker dan mijn oordeel is wat de passagiers ervan zullen vinden." Dat zullen we vernemen aan het eind van deze zomer. (AG)

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234