Zondag 03/07/2022

NieuwsLet's Go Urban

Stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let’s Go Urban: ‘Jeugdaanbod in de wijken blijft gegarandeerd’

De stad hoopt de werking van onder andere Let's Go Urban te redden via een nieuwe partner. Beeld LGU Academy / Let's Go Urban
De stad hoopt de werking van onder andere Let's Go Urban te redden via een nieuwe partner.Beeld LGU Academy / Let's Go Urban

Het Antwerpse stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe partner die de werking van Let’s Go Urban kan voortzetten in het Urban Center op het Kiel. ‘We garanderen de continuïteit van het jeugdaanbod in onze wijken.’

Sander Bral

Na Sihame-gate en de stopzetting van de samenwerking tussen de stad Antwerpen en Let’s Go Urban restte er één belangrijke vraag: behoudt de stad de werking van Let’s Go Urban in de bestaande vzw of wordt er een oproep gelanceerd naar een nieuwe partner met een gelijkaardige werking? Het is dat laatste geworden, dat werd vrijdag beslist door het schepencollege.

“Kras Jeugdwerk vzw huist reeds in het Urban Center op het Kiel en blijft er op korte en lange termijn een aanbod voor kinderen en jongeren uit de wijk voorzien”, klinkt het bij de stad. “We maken met Kras afspraken rond een extra aanbod op het vlak van welzijn en om zich open te stellen als studeerlocatie. Ook op korte termijn zullen we via bestaande overeenkomsten laagdrempelige dans- en beweegactiviteiten laten organiseren.”

Nieuwe partner

Op langere termijn gaat de stad op zoek naar een tweede hoofdgebruiker van het gebouw. “Die moet er een laagdrempelig aanbod organiseren voor, door en met kinderen en jongen vanuit de urban cultuur”, klinkt het verder bij de stad. “De bedoeling is dat het aanbod zich duidelijk onderscheidt van het klassieke jeugdwelzijnsaanbod. Kinderen en jongeren moeten zo de kans krijgen om kennis te maken met verschillende disciplines binnen de urban cultuur. In functie van hun zelfontplooiing moet daarbij de link worden gelegd met andere levensdomeinen. Kras Jeugdwerk en de nieuwe toekomstige partner zullen maximaal samenwerken in dit plan.”

Lees ook

Familie El Kaouakibi zal meewerken aan onderzoek

Bewindvoerster Let’s Go Urban blijft langer aan, en dat is niet het enige slechte nieuws voor Sihame El Kaouakibi

De nieuwe partner wordt gezocht via een open oproep. “Binnen de beleidsfilosofie ‘voor, door en met kinderen en jongeren’ worden jongeren zelf ook nauw betrokken en gehoord in aanloop naar het definitieve aanbod.”

Openstelling

Verder wordt de stad opnieuw verantwoordelijk voor het beheer van het gebouw op het Kiel. “De infrastructuur zal ook ter beschikking worden gesteld aan burgers en organisaties. Initiatieven van en voor jongeren en jeugdwerk krijgen daarbij voorrang en kunnen genieten van een voordeeltarief.”

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234