Maandag 05/12/2022

Sportweekend

"Sporten helpt me om tegenslagen uit mijn systeem te wissen"

null Beeld Faye Pynaert
Beeld Faye Pynaert

Inge Geerdens (44), CEO van CVWarehouse, loopt elk weekend en doet meermaals per week aan fitness. "Na een gemiste kans, plots ontslag of moeilijke beslissing ga ik sporten. Ik kan het mij niet permitteren om lang bitter te zijn over zulke zaken, ik moet door", zegt ze in onze wekelijkse rubriek 'Sportweekend'.

Katrien Depoorter

Inge Geerdens richtte zelf CVWarehouse op, een bedrijf dat online rekruteringssoftware verkoopt in meer dan twintig verschillende landen. Ze was ooit 'Vrouwelijke Onderneemster van het jaar' en is nu genomineerd als 'Vrouwelijke IT'er van het jaar'. Werk en familie komen voor haar op de eerste plaats. Desondanks slaagt ze erin twee tot vier keer per week te sporten.

Heb je vaste sportgewoontes?
"Elke zaterdagmorgen loop ik tien kilometer met één van mijn drie kinderen in Park Den Brandt in Wilrijk. Voor de fitness is het telkens zoeken naar gaatjes in mijn agenda. De ene keer ben ik 's morgens om zeven uur al in de fitnesszaal, de andere keer ga ik in de middagpauze. Blijft er te weinig vrije tijd over, dan loop ik vijf kilometer langs de kaaien. Dat gaat sneller. Sport is een constante in mijn leven, maar het is geen prioriteit. Mijn familie en mijn werk gaan voor."

Je reist vaak voor je werk. Dat maakt het er wellicht niet eenvoudiger op?
"Als ik in het buitenland ben, gaat er inderdaad wel eens een week voorbij zonder sport. Al zorgt dat reizen er ook wel voor dat ik soms om vier uur 's morgens mijn loopschoenen aantrek. Wat moet je anders doen als je klaarwakker bent door een jetlag?"

Je loopt samen met je kinderen, zeg je. Wil je een voorbeeld zijn voor hen?
"Ik vind het belangrijk dat ze aan den lijve ondervinden wat sporten met je doet en welke positieve effecten het heeft op je lichaam. Ik heb drie kinderen, de oudste is 17, de jongste 14. Ik heb ze alle drie kunnen overtuigen om te lopen en 't doet me veel plezier te zien hoe sportief ze nu zijn. Elk jaar lopen we samen onder andere de Santa Run en de 10 Miles."

null Beeld Faye Pynaert
Beeld Faye Pynaert
Inge Geerdens:
Inge Geerdens: "Ik bereid zelfs presentaties voor op de fiets of het steptoestel."Beeld Faye Pynaert

Heb je zelf altijd graag gesport?
"Nee, helemaal niet. Ik ben ermee begonnen nadat ik zes of zeven jaar geleden een foto van mezelf in de krant zag staan met daaronder een bijschrift over 'de sportieve Inge Geerdens'. Daar was toen niets van aan, maar het heeft mij er wel toe aangezet om er eindelijk werk van te maken. Bovendien waren er toen veel lopers bij ons op kantoor en die heb ik in dezelfde periode uitgedaagd om deel te nemen aan de Ten Miles. Dan kan je niet anders dan zelf ook trainen natuurlijk (lacht)."

Ben je iemand die uitdagingen nodig heeft?
"Ik ga niet tot het uiterste in sport, maar ik hou wel van 'challenging'. Zo word ik elk jaar uitgenodigd door andere bedrijfsleiders voor loopwedstrijden. Met Xavier Vanneste (brouwerij Halve Maan) loop ik Dwars Door Brugge, met Charline Leroi (Autoglass Clinic) en Wim Van Den Bossche (Profel Ramen en Deuren) doe ik Dwars door Hasselt en met Yuri Vandenbogaerde (Wasbar) heb ik al eens de Bollekesloop gedaan. Dan praten we over luchtige onderwerpen in plaats van over zaken en dat is plezant. Afspreken zorgt ervoor dat ik nooit afhaak. Ik heb veel excuses om niet te sporten, want druk is het altijd, daarom zorg ik ook zelf voor uitdagingen. Stel dat ik me voorneem om acht kilometer te lopen, dan doe ik er zeker negen of tien. Zo ben ik ook in mijn werk: twee klantenbezoeken op één dag plannen, maar er dan nog vijf aan toevoegen.

null Beeld Faye Pynaert
Beeld Faye Pynaert

Is jouw topfunctie te combineren met een gezonde levensstijl?
"Ik doe mijn werk heel graag, maar als je 't vanop een afstand bekijkt leef ik natuurlijk niet zo gezond. Ik sta heel vroeg op en om negen uur 's morgens heb ik al acht kopjes koffie binnen. Ik lunch heel vaak op restaurant en 's avonds geef ik soms nog les tot tien uur. Daarna grijp ik steevast naar een sandwich of een chocoladereep. Door te sporten breng ik dat in balans, zo maak ik mezelf wijs. Maar ik weet natuurlijk wel beter."

Helpt sport je om je job goed te doen?
"Zeker. Sporten helpt me om negatieve ervaringen en tegenslagen, die in dit vak onvermijdelijk zijn, uit mijn systeem te wissen. Ik wil niet bitter zijn want daar heb ik simpelweg geen tijd voor. Het is ook al meermaals gebeurd dat ik tijdens de fitness knopen doorhak of plots inzie hoe ik de zaken moet aanpakken. Ik bereid zelfs presentaties voor op de fiets of het steptoestel. Dat gaat zo: vijf weken voor de presentatie maak ik een ruwe versie, een week later schrap ik overbodige passages, nog een week later bepaal ik de volgorde van de verschillende onderwerpen en in de laatste twee weken leer ik mijn tekst vanbuiten en voeg ik nog een paar leuke anekdotes toe. Een 'trucje van de foor', maar het werkt en het voorkomt dat je taken op de lange baan schuift."

En hoe voel je je als het sporten erop zit?
"Dan heb ik energie voor drie die ik uitstraal naar mijn werknemers of mijn publiek. En er komt een mooie, gezonde blos op mijn wangen waar geen make-up tegen op kan."

null Beeld Faye Pynaert
Beeld Faye Pynaert

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234