Dinsdag 27/07/2021

SOS NMBS

De voorbije maanden werd de doorsnee treinreiziger niet alleen geconfronteerd met een haperende nieuwe IC/IR-dienstregeling en met een recordaantal erven (al dan niet van de HST), die de nodige storingen op het net veroorzaakten. Regelmatig dook ook een technisch defect op. Een - onvolledig - overzicht (met uitzondering van omvallende bomen, rottende bladeren op het spoor, omvallende bouwkranen, ontsporingen, allerhande botsingen, stakingen, watersnood en personeelstekorten):

26 mei Een kabel van de seininrichting in Brussel-Noord raakt beschadigd, waardoor twee derde van de sporen van de Noord-Zuidverbinding gedurende een half uur buiten dienst werden gesteld. 17 juli Door een informaticaprobleem in de 'uitwijkbundel' van de NMBS in Vorst rijdt het overgrote deel van de piekuurtreinen met vertragingen tot een half uur. 28 juli Door hoogspanningsproblemen aan de Westkust is de treinverbinding Diksmuide-Adinkerke in beide richtingen onderbroken. 29 juli Door het 'openrijden' van een wissel moet het treinverkeer vanaf Schaarbeek naar Leuven verder over één spoor. 12 augustus Een technisch defect aan de signalisatie stuurt de Noord-Zuidverbinding in Brussel in de avondspits grondig in de war. 31 augustus Een drietal treinen in de ochtendpiek liep vertraging op door defecten. De P-treinen Oudenaarde-Brussel Zuid en Herentals-Lier dienden vervangen te worden. 4 september Door storingen op de lijn Leuze-Ath rijden de treinen tussen Brussel en Doornik met een vertraging. 9 september Door een blikseminslag op de spoorinstallaties in Leuven hebben de treinen ongeveer 50 minuten vertraging. 18 september Een 'kettingprobleem' op het baanvak Brussel-Ruisbroek veroorzaakt op de lijn Brussel-Bergen vertragingen van zo'n twintig minuten. 28 september Door een voedingsprobleem aan de wissels ten noorden van het Brusselse Zuidstation rijden alle treinen op de Noord-Zuidas met vertragingen van 10 tot 30 minuten. Door een storing aan de seinen is alle treinverkeer op de lijn Diksmuide-De Panne onmogelijk. 6 oktober Door een gebroken bovenleiding in het station van Halle rijden de treinen van en naar Brussel op de lijnen Brussel-Bergen en Brussel-Doornik met vertragingen tot twintig minuten. 28 oktober Door het uitvallen van een voedingspost was treinverkeer gedurende twee uur onmogelijk. 8 november Het treinverkeer tussen Herentals, Geel en Turnhout zal een week lang onmogelijk zijn door een spoorverzakking op de Netebrug nabij Herentals. 12 november Door een breuk in de bovenleiding nabij Brussel-Noord loopt het treinverkeer in en rond Brussel vertragingen op van 20 tot 30 minuten. 18 november Door een storing in de seininrichting in Leuven lopen de treinen op de lijn Brussel-Leuven-Luik vertragingen op van een kwartier tot een half uur. 20 november: zie elders deze pagina (PG)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234