Vrijdag 20/05/2022

Soep in gebarentaal

In de nieuwe Gentse soepbar Sordo - Spaans voor doof - bestel je je soep in gebarentaal. Gelukkig staat op de muur netjes een voorbeeld getekend. Eigenaar Christophe Taveirne, zelf doof, wil zo mensen laten kennismaken met gebarentaal, en aantonen dat communiceren met iemand die niet kan horen, niet zo moeilijk is. Elke dag krijg je bij Sordo drie soorten verse soep voorgeschoteld en je kan ook kiezen uit broodjes en tapas. Een voorsmaakje:

Ingrediënten

500 g spruitjes, 2 geschilde aardappelen, 1 ajuin, nootmuskaat, peper en zout, 2 el groentebouillon, olijfolie, gehakte bladpeterselie, croutons

Bereiding

Hak de ajuin in stukken. Snij de geschilde aardappelen in stukken. Verhit de olijfolie, stoof de ajuin en voeg de spruitjes en de aardappelen toe.

Voeg anderhalve liter water en de bouillon toe. Verhit het water en zet het vuur af van zodra het hard begint te koken. Laat de soep ongeveer 20 minuten napruttelen.Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Mix de soep tot ze glad is. Garneer met de croutons en de bladpeterselie.

Voor de lekkerbekken:

Maak met een tas vormpjes in (oud) brood. Bestrooi het brood met geraspte manchegokaas en zet het even in de oven (grillstand). Plaats de toastjes in de met soep gevulde tassen. Smakelijk!

Sordo, Lange Steenstraat 2, Gent. soepbarsordo.be.

Marijn Coertjens

Nieuw in Gent: de verwenwinkel van Marijn Coertjens en zijn vrouw Christa. De twee zijn patissier-chocolatiers met een palmares om u tegen te zeggen: Marijn werd twee keer Belgisch kampioen chocolade en haalde ook al twee keer brons op het WK patisserie. Wij konden de lokroep van de chocolade niet weerstaan en gingen al proeven: de krokodilpraline, met een ganache

van geroosterde pistache, prijkt nu boven-

aan ons lijstje van lekkers dat ze ons in de

hemel mogen voorschotelen.

Burgstraat 151, Gent.

Marijn Coertjens op Facebook.

Lintje voor geutelingen

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar het is gelukt: de geuteling is erkend als streekproduct. Je kan deze lekkernij uit Michelbeke, in de Vlaamse Ardennen, zo'n beetje vergelijken met een pannenkoek, maar dan net wat anders: een snuifje kaneel zorgt voor aroma en het deeg wordt in een gloeiend hete oven op een blote kleitegel gebakken.

Onder meer bij De Koekelaere, Ommegangstraat 3, Brakel. www.geutelingen.be.

Is er taart voor mij?

Bruinesuikertaart, cheesecake met framboos, citroenmeringue. Goed geraden, we hebben het over Les Tartes de Françoise, dat artisanale ateliertje uit Gent waar ze de heerlijkste taarten uit hun ovens toveren. Kraakvers, poepsimpel en bomvol liefde: het recept van Françoise slaat aan, want ze opent nu ook een winkel in Aalst. Slecht nieuws voor de diëtisten daar!

Molenstraat 22, Aalst. www.tartes.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234