Woensdag 21/08/2019

Update

Sociaal voorakkoord bereikt bij Janssen Pharmaceutica

Beeld UNKNOWN

De directie en vakbonden van Janssen Pharmaceutica hebben vandaag aan de werknemers een sociaal voorakkoord over de herstructureringen binnen het farmaceutische bedrijf voorgelegd. Die herstructurering werd ongeveer een maand geleden aangekondigd en kwam neer op het verdwijnen van in totaal 688 jobs vaste en tijdelijke jobs in de vestigingen in Beerse en Geel om te voldoen aan de wereldwijde besparingen van moederbedrijf Johnson&Johnson.

Het overeengekomen plan is opgebouwd rond een vrijwillig vertrekplan, outsourcing of naakt ontslag. In totaal zullen 461 contracten van onbepaalde duur op één van die manieren verbroken worden. Van het oorspronkelijke aantal van 521 bedreigde vaste jobs werden er dus toch nog zestig veilig gesteld doordat ze niet worden outgesourced.

Het voorakkoord werd dinsdagnacht al bereikt, maar vandaag pas in detail aan het personeel uit de doeken gedaan. Zo is er in een eerste fase een mogelijkheid tot vrijwillig vertrek voorzien zonder voorwaarden voor alle werknemers ouder dan 55 jaar. "Voor de werknemers jonger dan 55 jaar wordt de voorwaarde gesteld dat ze intern moeten kunnen vervangen worden", zegt Frans Geerts van de christelijke vakbond ACV in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

"Voorts werd voor naakte ontslagen een ontslagregeling voorgesteld die bovenop de formule Claeys een schadevergoeding voorziet, bestaande uit enerzijds een forfaitaire vergoeding en anderzijds een vergoeding gekoppeld aan de anciënniteit. De werknemers die worden geoutsourced komen eveneens in aanmerking voor de ontslagregeling", aldus Geerts. Ook werd er werkzekerheid in het voorstel opgenomen. Zo zouden er in principe geen ontslagen om economische redenen mogen vallen tot einde 2009.

Hoeveel naakte ontslagen er uiteindelijk bij de farmagigant zullen vallen, zal dus afhangen van de keuze die bepaalde werknemers uiteindelijk zullen maken. De vakbonden verwachten na de toelichting van donderdag een heleboel vragen van het personeel. Bovendien moet het ontwerpakkoord ook nog door hen goedgekeurd worden. Dat zal hoogst waarschijnlijk gebeuren met een referendum in de week van 5 november, aldus de vakbonden. (belga/dm)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden