gesponsord

Smaakbom! Kalkoenlapjes in 2 marinades

Geen keuzestress bij dit recept want we marineren de gegrilde groenten en kalkoen met twéé marinades: eentje op basis van ketchup en sinaasappel én eentje met honing en limoen. Zalig zomers!

Wat heb je nodig?
kalkoenlapjes
250 g basmatirijst
1 broccoli, in roosjes
2 grote wortelen, in plakjes
2 gele paprika's, in reepjes
1 grote rode ui, in ringen
olijfolie
zout

Marinade 1:
2 el tijmblaadjes
120 ml ketchup
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
sap van 1/2 sinaasappel
peper en zout

Marinade 2:
8 el olijfolie
2 el fijngehakte peterselie
6 el limoensap
2 el honing
2 teentjes look, gehakt
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Meng de ingrediënten voor beide marinades goed door elkaar.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg links de paprikareepjes en de ui. Leg in het midden de kalkoenlapjes, rechts de broccoli en de wortelschijfjes.
Stap 3: Overgiet de groenten aan de linkerkant en de helft van de kalkoenlapjes met 2/3 van de eerste marinade. Overgiet het overige vlees en de groenten aan de rechterkant met 2/3 van de tweede marinade. Keer het vlees goed om in de marinades. Zet de ovenplaat 25 minuten in de oven.
Stap 4: Kook ondertussen de rijst gaar in licht gezouten water. Serveer bij de groenten en de kalkoenlapjes. Geef er de resterende marinades bij als afwerking.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Lekker vers & snel op tafel
Dossier Lekker vers & snel op tafel

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine