Natuur

Slipschool Kampenhout had geen vergunning om bomen te kappen: "Overheid treedt eigen regels met de voeten"

- Yannick Verberckmoes - Bron: De Morgen
1 Op de site van de slipschool in Kampenhout zijn veel meer bomen gekapt dan het aantal dat de milieuvergunning toeliet. © Wouter Van Vooren

Om een slipschool midden in het Hellebos uit te breiden, liet de Federale Politie in Kampenhout veel meer bomen kappen, dan waarvoor het toelating had. Daarover berichtte De Morgen eerder. Maar nu blijkt dat de milieuvergunning van de slipschool zelf al twee jaar verlopen is. 

Omdat de federale politie haar slipschool in Kampenhout, waar politieagenten kunnen leren slippen, wil uitbreiden met onder meer een 4x4-parcours, heeft ze de voorbije maanden een groot aantal bomen laten kappen. Veel meer bomen dan de milieuvergunning toeliet, zo heeft een inspecteur van het Agentschap Natuur en Bos vastgesteld. 

Maar nu blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) in het Vlaams Parlement ook nog dat de Regie der Gebouwen, de eigenaar van de slipschool, geen milieuvergunning had om de bomen in het Hellebos te kappen.

nieuws

cult

zine