Zaterdag 24/08/2019

Nederland

Slechtste slogan van 2015: "Iedere paal gaat erin"

Beeld Steenman

Het heibedrijf Steenman is de trotse eigenaar van de slechtste Nederlandse slogan van het jaar. 'Iedere paal gaat erin' haalde het van de al even waanzinnige slogan 'Regelrecht van kippenkont naar mensenmond' van de eierhandel van Marco Kleijer. Het begon allemaal als een grap, maar het heibedrijf zal vanaf nu altijd herinnerd worden om de even originele als misplaatste slogan.

De slogan verscheen in februari in het Nederlandse carnavalsblad van 'De Blockeniers'. De makers hadden inspiratie gehaald bij een bedrijf dat gevelreinigingen doet. Hun slogan luidde 'Ook met carnaval denken wij aan uw gevel', vergezeld van een vrouwelijke voorgevel. "Wij dachten: zoiets kunnen wij ook", zegt zaakvoerder Vincent Steenman. En zo geschiedde. Uit ruim 10.000 stemmen via sloganverkiezing.nl kwam 'Iedere paal gaat erin' als winnaar uit de bus.

Steenman benadrukt dat de slogan niet serieus bedoeld is. "Het lijkt me dat je daar toch niet echt je bedrijf mee promoot. Maar het is wel wat ik doe hè, al mijn heipalen gáán nu eenmaal ergens in. Anders zou het niet goed zijn", zegt Steenman, die niet weet wie het meisje op de foto is: "De foto hebben we gewoon van het internet geplukt en gephotoshopt. We hebben nooit een reactie van haar gehad", aldus Steenman. Of die reactie na de verkiezing nog uitblijft, valt af te wachten.

Heier Vincent Steenman is expert in palen in de grond slaan, dus zijn slogan is wel toepasselijk. Beeld Steenman

"Van kippenkont naar mensenmond"

'Iedere paal gaat erin' haalde het nipt, met amper zeven stemmen meer, van een andere memorabele slogan: 'Regelrecht van de kippenkont naar de mensenmond'. Je zou er stante pede een degout van eieren van krijgen, maar volgens bedenker Marco Kleijer uit het Nederlandse Putten zit er veel waarheid in de slogan. "We leveren rechtstreeks aan winkels en slaan tussenhandelaars over. Echt regelrecht van kippenkont naar mensenmond dus", aldus Kleijer.

Beeld slechteslogans.nl

Andere slogans die de top tien haalden, willen we u zeker niet onthouden.

3. 'Wilt u ook een kale poes?' (Beausense beautysalon, Landsmeer)
4. 'Van korstjes krijg je borstjes' (bakkerij Van den Bemd, Roosendaal)
5. 'Voor 'n plasje of 'n scheetje: huur een Aarts-WC-tje' (Aarts sanitair service, Eindhoven)
6. 'Zit u te balen om Chinees te halen, bel dan zonder vrees: de Race Chinees!' (Azië Wok, Roosendaal)
7. 'Grenzeloos moeizaam!' (HGE Transport, Vlaardingen)
8. 'Ik cake al naar je uit' (Van Dijk banket, Zwartsluis)
9. 'Ed your service' (Ed Zorn Dakbedekking, Nieuw-Vennep)
10. 'Rara wie Bunnik?' (autodealer Nefkens, Bunnik)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden