Lunchbreak

Slecht nieuws voor populisten, goed nieuws voor metalheads: dit moet u weten voor u gaat eten

Geert Wilders is dan toch niet de grote winnaar bij de Nederlandse verkiezingen. En er is ook slecht nieuws voor Donald Trump, die zijn inreisverbod weer geblokkeerd ziet. Maar er zijn wel mooie vooruitzichten voor de metalheads onder u. Dit moet u weten voor u gaat eten.

In het nieuws

1. Stopte Rutte het populisme? Het hangt af van uw bril

De VVD van Rutte blijft veruit de grootste partij in Nederland, zo blijkt een dag na de Nederlandse verkiezingen. Maar is dat een stem voor Europa of een tegen het populisme? En is Mark Rutte een held of eerder een politicus die blij mag zijn met een overwinningsnederlaag? Commentatoren uit binnen- en buitenland geraken het (nog) niet eens.

Wij bekeken ook al eens voor u welke coalities mogelijk zijn. Of volg de nasleep van de Nederlandse verkiezingen gewoon hier live mee.

2. Metallica vult in november twee keer het Sportpaleis

5 Metallica-frontman James Hetfield. © EPA

Het nieuws waar veel metalfans op hoopten is er eindelijk: Metallica komt dit najaar naar Antwerpen. Hun WorldWired Tour passeert op woensdag 1 en vrijdag 3 november in het Sportpaleis. Voor het eerst in acht jaar speelt de grootste metalband van de wereld zo nog eens indoor in ons land, net als toen in dezelfde zaal. 

3. Trump's belastingaangiftes gepubliceerd: wat maakt dit duidelijk?

38 miljoen euro. Zoveel betaalde president Trump aan belasting - in elk geval in 2005. Dat blijkt uit twee pagina's van zijn belastingaangifte van dat jaar, waarop het televisiekanaal MSNBC de hand wist te leggen. Waar zijn inkomsten precies vandaan komen, blijft onduidelijk.

4. Toch nog heel wat vragen bij Oosterweel-akkoord

5 De betrokkenen bij het Oosterweelakkoord schudden de hand. © BELGA

Actiegroepen en politiek hebben elkaar gevonden in het Oosterweel-dossier. Na jarenlang wantrouwen en conflict nemen ze samen verantwoordelijkheid. Maar hoe solide is de samenwerking? 

5. Ongeval met vijf vrachtwagens in Kennedytunnel, langdurige hinder verwacht

In de Kennedytunnel zijn rond 10.30 uur vijf vrachtwagens in een kop-staartaanrijding betrokken geraakt in de tunnelkoker richting Nederland. "Blijf er weg", zo waarschuwt het Verkeerscentrum. 

Aan de koffieautomaat

1. Komt Trumps ondoordachte Twitter-gebruik hem dan eindelijk toch duur te staan?

5 Amerikaans president Donald Trump. © AFP

Ver hoefde de Hawaïaanse rechter Derrick Watson de bewijsvoering niet te zoeken om ook de tweede versie van Trumps zogenaamde moslimban af te doen als discriminerend. De bezwarende materialen lagen gewoon voor het oprapen: op internet én vooral - op Twitter. 

2. ‘What the Health’: de film waarvan het Amerikaanse kankerfonds niet wil dat u hem ziet

Vleeseters, opgelet. De documentaire What the Health heeft maar vijf minuten nodig om uw maag te doen keren. Niet met wrede beelden uit de vleesindustrie. Wel met harde cijfers die de consumptie linken aan alles wat u liever niet wil meemaken.

3. Hoe Deliveroo op het grote verzet de stad verovert

5 Een Deliveroo-koerier. © Tim van wichelen

De Deliveroo-koeriers met hun kenmerkende vierkante rugzak zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ze fietsen hun loon bijeen door zo snel mogelijk maaltijden van een restaurant tot aan uw deur te brengen. De thuislevermarkt is hot, maar verdienen de koeriers ook wat aan de hype? 

nieuws

cult