Maandag 06/04/2020

Slager Hendrik Dierendonck, februari

Klein van stuk maar goed in het vlees, dit is Hendrik Dierendonck. Tot zijn ellebogen in het bloed, tegen een wand van typische witte tegels. Als zoon van een beenhouwer uit Sint-Idesbald was hij voorbestemd om mee in de zaak te gaan. Zo geschiedde, maar zijn ambitie lag een stuk hoger dan honderd gram hespenworst verkopen. Fier trok hij het traditionele slagersschort aan, besliste dat alleen het beste nog goed genoeg was. Uitbenen, laten rijpen, versnijden, kom hier met die koeien uit Frankrijk, Spanje, en Vlaanderen. Hij opende een tweede winkel, en een restaurant, Carcasse. Er volgde een indrukwekkend boek en hij ziet zijn naam gedrukt staan op de kaart van toprestaurants in het hele land. Brave Hendrik liet wat gezichtshaar groeien en kijkt vastberaden: hij heeft nog veel plannen.

Agnes Goyvaerts, journaliste.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234