smartphone interview

Slager Hendrik Dierendonck: “Die Calm-app werkt vooral op mijn zenuwen”

Het smartphone-interview

Is een smartphone een spiegel? Strookt het onlineleven nog met de werkelijkheid? Matthias M.R. Declercq gaat wekelijks face to face, over swipen, liken en liegen. Vandaag: Hendrik Dierendonck (44), slager.     

Jawel, er bevindt zich ook een beenhouwer onder de hedendaagse influencers. Het is wellicht meteen de enige slager wiens naam het dorp overstijgt en bekend is van West-Vlaanderen tot Limburg. Hendrik Dierendonck, zoon van een slagers­geslacht, heeft de zaak van vader en moeder ­uitgebouwd tot een fors bedrijf en, zegt hij zelf, “dat leidde ertoe dat een magazine mij uitriep tot de beenhouwer met de meeste online invloed worldwide”. 

Share

‘Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Voor de slagerijen van Dieren­donck, net als voor restaurant Carcasse, heb ik een afzonderlijke playlist’

Er volgt een lach. Hendrik Dierendonck kan het allemaal wel relativeren. “Een beenhouwer op Instagram, dat lijkt een vreemde combinatie hè, maar het is logisch dat ik inzet op sociale media om het publiek te tonen waar ik mee bezig ben.

cult

zine