Vrijdag 30/10/2020

sint-pieters-woluwe

Wat weet je over Sanzaru? Nikkei-keuken. Japans-Peruviaans. In Sint-Pieters-Woluwe. Sinds augustus. En... héél lekker! Ja, 't is gebeurd. Het jaar eindigen doen we met een knaller én verfijnde fusionkeuken.

De Nikkei-keuken is géén uitvinding van de broers Cédric en Maxime Gillet. Eind 19de eeuw emigreerden heel wat Japanners naar Peru, en die moesten natuurlijk ook eten. Zo ontstond er een bijzondere fusionkeuken. De broers Gillet brachten hun resto onder in een geweldige kubistische villa van de Belgische architecten Adrien en Yvan Blomme en richtten hem in met veel smaak.

Bij een fris aperitief van het huis (€ 8) en een heerlijke non-alcoholische cocktail met komkommer (€ 10) beginnen wij onze ontdekkingsreis met een verfijnd hapje: 4 tostaditas met rauwe zalm (€ 9) en guacamole. We hebben het al snel door: dit is helemaal onze meug! Onze tocht leidt vervolgens naar twee voorgerechten: tiradito van tonijn (€ 17) en chirashi van scheermeisjes (€ 16). De tonijn werd gemarineerd in miso, kreeg een pittig sausje en wordt geserveerd met avocadocrème; de scheermesjes worden vergezeld van fruitige kumquat en passievrucht. Wauw! Dankzij de open keuken zien we dat de hoofdgerechten die wij gekozen hebben erg populair zijn. Terecht, zo blijkt als we er onze tanden in zetten. Het traag gegaarde wagyu met lucuma en pickels van groene mango (€ 25) smélt op je tong. De gelakte inktvistentakel met chimichurri, cacaosaus en crème van bloemkool (€ 24) is ook top. Wij bestelden ook nog krokante yuca- en zoete-aardappelfrietjes (€ 4,5) en frisse quinoa (€ 3,5). Ergens vinden we nog een gaatje voor dessert. Het wordt tiramisu Nikkei met matchakoffie en amandelen (€ 11). En oh, wat smaakt die geweldig! De millefeuille met kinakocrème en zwart sesamijs (€ 11) van mijn dierbare tafelgenoot is ook lekker, maar het fruit had net iets rijper gemogen.Wat een trip vanavond: voor 160 euro werden we ondergedompeld in een wereld van nieuwe smaakcombinaties.

Tervurenlaan 292 1150 Sint-Pieters-Woluwe 02/773.00.80 www.sanzaru.be

Voorgerecht: € 5 - € 17 Hoofdgerecht: € 19 - € 32 Nagerecht: € 3 - € 11

Di tot za van 12u tot 14u en van 19u tot 22u.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234