Zaterdag 17/04/2021

SINT-MICHIELS KNOKKE

undefined

Voorgerecht: €3 - €18 Hoofdgerecht: €21 - €60

Ma tot vr van 12u tot 14u en van 19u tot 22u

Driesterrenchef Gert De Mangeleer verhuisde met Hertog Jan naar Zedelgem. Voor het vrijgekomen pand in Sint-Michiels dokterde hij een nieuw concept uit: Bistro L.E.S.S.

Als aperitief lusten we wel een cava (€ 6) en een vermouth (€ 6). Daarbij maken we een eerste selectie van vier tapas. De pimiento del piquillo, met verse geitenkaas en olijf (€ 7,50) komt in een conservenblikje: de zoete puntpaprika baadt in olie en smaakt lekker fris. De Salchichón Ibérico Maldonado Puro Bellota (€ 5) blijkt kwaliteitssalami. Voor inktvis heb ik een zwak: dus zeker de inktvis (€ 9). Ook de witte pens (€ 6) lonkt: terecht, want deze twee schijven zijn top. Tot slot raadt de dame aan de pan con tomate (€ 3) te bestellen. We geven haar gelijk: dit brood met tomaat en olijfolie vult het geheel goed aan. Ondertussen bekijken we de wijnkaart. Bij de suggesties staan enkele betaalbare wijnen: we selecteren uit de rode sectie de Tamiz (€ 22). Deze stevige wijn met fruitige toets doet het goed bij de tapas. Bij de hoofdgerechten staan gezellige gerechten met vaak een Spaanse toets. Wij laten ons verleiden door de zeebaars en croûte de sel (€ 50). Om de wachttijd te overbruggen, bestellen we nog twee tapas: Zeeuwse mosseltjes, in escabèche (€ 8,50) en prei, gegrild, geserveerd met romesco 'Priorat Natur' (€ 6,50). De mosseltjes ontgoochelen wat, de prei verrast dan weer wel. Dan komt een van de koks onze zeebaars tonen. Prachtig! Even later verschijnt de vis zonder zout en vel op tafel. De perfect gegaarde zeebaars blijft zo typisch aan de tanden plakken en krijgt twee potjes ter begeleiding: fantastische venkel en een slaatje met quinoa, kikkererwten en granaatappel. Dit is genieten.

Voorgerecht: €7 - €19 Hoofdgerecht: €19 - €148

Wo, do, vr en za van 12u tot 14u en van 18u tot 22u, zo van 12u tot 15u en van 18u tot 21u

Michelinzaak Cuines 33 uit Knokke opende een nieuwe zaak iets verder in de Smedenstraat: Brasa Grill. Op een zondagavond schuiven we aan in het kleurrijke interieur en duiken in de kaart.

Maar first things first: voor haar picon vin blanc (€ 11), voor hem champagne Gonet (€ 12). De Brasa-keukenhanddoek verdwijnt op onze schoot om ruimte te maken voor de hapjes: boneless ribs (€ 7) en ansjovis (€ 7) met pan de coca, tomaat en olijfolie. Geslaagd, vooral die ribbetjes zonder been! We gaan meteen over tot de hoofdzaak. In een grillrestaurant met dry aged meat gaat mijn vriend steevast overstag. Hij kiest de Gasconne (€ 34), een ras uit de Pyreneeën. Alle extra's moeten apart besteld worden, waardoor de rekening snel aandikt: friet (€ 2), fris slaatje (€ 4) en poivre (€ 3) als salsa. Ikzelf zwicht voor de halve kreeft (aan dagprijs - € 29): graag Louisiana style met hot sauce. Daarbij lust ik de Asian veggies (€ 6). Mijn kreeft bevalt, al moet ik toegeven dat gegrild niet mijn favoriete kreeftbereiding is. De saus blijkt niet té pikant en de paksoi met sojasaus en pindanootjes begeleiden prima. En toch kijk ik een tikje jaloers naar de overkant... Wijngewijs besluiten we een fles rood te delen. Uit de ruime wijnkaart selecteer ik de Australische Woodhouse (€ 29). Het blijkt een complexloze wijn te zijn die mijn meneer minder kan bekoren. Hij vraagt dan ook om een ander glas te proeven dat € 12 blijkt te kosten. Slik! De ananas van het spit en de slow coffee lonken en toch besluiten we af te ronden. Onze conclusie? De gegrilde heerlijkheden zijn mals, de prijzen iets minder.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234