Dinsdag 25/02/2020

SINT-MARTENS-LATEM

Kortrijksesteenweg 259-261 9830 Sint-Martens-Latem 09/281.29.22 www.homard-bizarre.be

Voorgerecht: € 13 - € 23 Hoofdgerecht: € 24 - € 29 Nagerecht: € 5 - € 10

Ma van 12u tot 14u, do, vr, za en zo van 12u tot 14u en van 19u tot 21u.

L'Homard Bizarre begon 15 jaar geleden als een restaurant met amper 25 plaatsen op het dorpsplein van Sint-Martens-Latem, maar is nu gevestigd in een ruimere villa op de Kortrijkse Steenweg.

"Wordt het kreeft?" vraagt mijn gezelschap, afgaande op de naam van het restaurant, als we de trappen bestijgen die naar de ingang leiden. "Dat hoeft niet", antwoord ik. Er staan weliswaar vijf kreeftbereidingen op de kaart én de salade L'Homard Bizarre met Canadese kreeft, groene asperges en sinaasappelvinaigrette, maar dit restaurant biedt daarnaast een mooi aanbod vrij klassieke gerechten, met af en toe verrassende smaakcombinaties.

De gastvrouw neemt onze jassen aan en leidt ons naar een tafel met een gesteven linnen tafellaken. Voor mijn tafeldame mag de aankleding iets hedendaagser, ik kan deze deftige stijl wel appreciëren. Een blik op de kaart leert ons dat het suggestiemenu (4 gangen, inclusief wijnen, aperitief en koffie voor € 59,50) niet verkrijgbaar is, maar vervangen is door een wildmenu (vijf gangen, inclusief wijnen, aperitief en koffie voor €75; 4 gangen voor € 62). We gaan voor de verkorte versie, zonder tweede voorgerecht (coquilles).

We starten met een glas schuimwijn Marquise de Souverain, die een ietwat zoete afdronk heeft, wat bij mijn tafeldame minder in de smaak valt. Zelf heb ik ook liever een droge schuimwijn. Het hapjesbord is top: een geurig, verkwikkend soepje van bospaddenstoelen, heerlijke rillettes van everzwijn met een compote van kweepeer en een scampi met kroepoek van wasabi en een crème van curry. De scampi, hoe lekker ook, valt wat uit de toon. De andere amuses belichamen de smaken van de herfst.

Het voorgerecht gaat op hetzelfde elan verder: terrine van ganzenlever met daarnaast zwarte pens met marsepein, crémeux van rode biet, crumble van speculoos en helemaal onderaan sublieme gerookte magret van wilde eend. Dit is vergelijkbaar met een voorgerecht dat ik een week eerder in De Baronie at, maar de marsepein en de speculoos zorgen voor een extra. De gastvrouw schenkt hierbij - klassiek - een licht zoete Côtes de Gascogne van gros manseng. Volgt een stevig gekruid witloofsoepje met bieslook en stukjes fazant. Zwarte truffeltapenade zorgt voor een luxueuze toets. Dit is wat soep moet zijn: troost die je verkleumde knoken verwarmt in koude dagen.

Een klassieke rioja van tempranillo vergezelt uitstekend gegaarde, boterzachte rug van hertenkalf, spruitjes, girolles, crème van pompoen, puree van pastinaak en een sausje van veenbessen. We worden er allebei stil van. Het dessert, een brownie van chocolade en noten met fantastisch roomijs van tonkabonen, doyennépeer en rozijnen, zorgt voor gekir aan de overkant van de tafel. We sluiten af met een kop heerlijke koffie van Hoorens met huisgemaakte mignardises. L'Homard Bizarre biedt een heerlijke lichte keuken met topproducten voor een heel aantrekkelijke prijs. Tip: met kerst en oudjaar kun je hier ook afhalen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234