Zaterdag 12/06/2021

Simon Denis is nieuwe 'Ster van de Belgische Keuken'

Simon Denis, chef van het restaurant 'Comptoir de l'eau vive' in het Naamse Erpent, heeft gisteren de tweede editie van de kookwedstrijd 'De Ster van de Belgische Keuken' gewonnen. Dat is een initiatief van de Belgische chefs Frank Fol en Pierre Wynants, in samenwerking met de organisatie Meesterkoks van België.

De kwartfinales vonden donderdag plaats, terwijl de halve finales zondag gehouden werden in Flanders Expo in Gent.

Simon Denis nam het in de finale op tegen Cédric Tennstedt van het restaurant 'Le Vieux Marronnier' in het Waals-Brabantse Nijvel. Hij bracht een 'gebraden tong, gestoofde witloof geblust met het bier Ommegang, risotto van bloemkool en krab'. Dat gerecht staat intussen drie maanden op de kaart van zijn restaurant.

Zoals afgelopen jaar legden de bereidingen de nadruk op bier, witloof en chocolade. Toen won Grégory Gillain van 'L'Eau Vive' in Arbre, Namen, de eerste editie van de kookwedstrijd.

undefined

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234