Maandag 21/06/2021

Serena Williams wereldkampioene na winst in zussenstrijd

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Serena Williams heeft zich herpakt na het incident met de lijnrechtster in haar halve US Open-finale tegen Kim Clijsters. Serena klopte in de Masters-finale in Doha na 86 minuten powertennis haar één jaar oudere zus Venus met 6-2, 7-6 (7/4) cijfers en mag zich de officieuze wereldkampioene noemen. De Williams-sisters stonden voor de 22ste keer in hun carrière tegen elkaar, maar in het Khalifa Stadium werd het snel duidelijk wie er vandaag de sterkste was.

13-10 voor Serena
In de eerste set ging Serena twee keer door de opslag van Venus. In de tweede set kon Venus meer een vuist maken en zonder ook maar één breakpunt ging het naar een tiebreak, waarin Serena snel een veilige kloof sloeg. In de onderlinge confrontaties tussen de zussen Williams is de stand nu 13-10 in het voordeel van Serena. De WTA Championships had Serena bij haar eerste deelname in 2001 al eens gewonnen. In 2002 verloor ze in de finale van Kim Clijsters, in 2004 van Maria Sharapova.

Nieuwe nummer één
Serena, die dit jaar ook de Australian Open en Wimbledon won en al haar 35ste WTA-titel op zak steekt, sluit het jaar ook af als nummer één, een stek die ze in Doha heroverde van Dinara Safina. Afwachten wat dat volgend jaar geeft als Kim Clijsters en ook Justine Henin weer helemaal van de partij zijn.

Spaanse dubbel

Nuria Llagostera Vives en Maria Jose Martinez Sanchez hebben het dubbelspel gewonnen in de Qatarese hoofdstad Doha. In de finale won het Spaanse paar met 7-6 (7/0), 5-7 en 10-7 van de Zimbabwaanse Cara Black en de Amerikaanse Liezel Huber, de winnaars van de vorige twee edities. (belga/odbs)

Palmares van de WTA Masters:
2009 Serena Williams (VSt)
2008 Venus Williams (VSt)
2007 Justine Henin
2006 Justine Henin
2005 Amélie Mauresmo (Fra)
2004 Maria Sharapova (Rus)
2003 Kim Clijsters
2002 Kim Clijsters
2001 Serena Williams (VSt)
2000 Martina Hingis (Zwi)
1999 Lindsay Davenport (VSt)
1998 Martina Hingis (Zwi)
1997 Jana Novotna (Tsj)
1996 Steffi Graf (Dui)
1995 Steffi Graf (Dui)
1994 Gabriela Sabatini (Arg)
1993 Steffi Graf (Dui)
1992 Monica Seles (Joe)
1991 Monica Seles (Joe)
1990 Monica Seles (Joe)
1989 Steffi Graf (Dui)
1988 Gabriela Sabatini (Arg)
1987 Steffi Graf (Dui)
1986 Martina Navratilova (Tsj)
1986 Martina Navratilova (Tsj)
1985 Martina Navratilova (Tsj)
1984 Martina Navratilova (Tsj)
1983 Martina Navratilova (Tsj)
1982 Sylvia Hanika (Dui)
1981 Martina Navratilova (Tsj)
1980 Tracy Austin (VSt)
1979 Martina Navratilova (Tsj)
1978 Martina Navratilova (Tsj)
1977 Chris Evert (VSt)
1976 Evonne Goolagong (Aus)
1975 Chris Evert (VSt)
1974 Evonne Goolagong (Aus)
1973 Chris Evert (VSt)
1972 Chris Evert (VSt)

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234