Zaterdag 27/02/2021

Serena Williams steekt haar vijfde Masters op zak

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

De Amerikaanse Serena Williams heeft voor de vijfde keer in haar carrière de WTA-Masters gewonnen. De 33-jarige nummer één van de wereld klopte in Singapore de tien jaar jongere Roemeense Simona Halep met sprekend gemak in twee sets: 6-3 en 6-0.

We hadden toch best wel een spannende partij verwacht want in de groepsfase verslikte 'La Williams' zich nog stevig in de stugge Halep en ook nu begon de Amerikaanse aarzelend aan de partij. Ze veroverde het openingsspelletje slechts met veel moeite en liet de Roemeense het initiatief nemen. Halep serveerde powertennis en brak in het derde game door de service van de Amerikaanse. De 23-jarige liet echter de kans liggen om uit te lopen waarna Williams helemaal onder stoom kwam. De 'numero uno' van de WTA-ranking gunde Halep welgeteld nog één spelletje en pakte de set met 6-3. In de tweede set kwam de arme Halep er helemaal niet meer aan te pas. Serena Williams speelde haar van het kastje naar de muur. De eerste matchbal kon Halep nog redden, maar bij 40-15 mocht Williams dan toch de handen in de lucht gooien voor een nieuwe triomf op de Masters.

Drie op een rij
"Ik had dit niet verwacht", liet Williams zich na de partij ontvallen. "Ik heb lang met mijn knie gesukkeld en ben pas nog niet zo lang aan het trainen. Dit is fantastisch."

Voor Williams is het de derde opeenvolgende keer dat ze de WTA-finals naar haar hand zet. Ze zit in totaal nu al aan haar vijfde Masters-titel.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Palmares:

2014 Serena Williams (VSt)

2013 Serena Williams (VSt)

2012 Serena Williams (VSt)

2011 Petra Kvitova (Tsj)

2010 Kim Clijsters (Bel)

2009 Serena Williams (VSt)

2008 Venus Williams (VSt)

2007 Justine Henin (Bel)

2006 Justine Henin (Bel)

2005 Amélie Mauresmo (Fra)

2004 Maria Sharapova (Rus)

2003 Kim Clijsters (Bel)

2002 Kim Clijsters (Bel)

2001 Serena Williams (VSt)

2000 Martina Hingis (Zwi)

1999 Lindsay Davenport (VSt)

1998 Martina Hingis (Zwi)

1997 Jana Novotna (Tsj)

1996 Steffi Graf (Dui)

1995 Steffi Graf (Dui)

1994 Gabriela Sabatini (Arg)

1993 Steffi Graf (Dui)

1992 Monica Seles (Joe)

1991 Monica Seles (Joe)

1990 Monica Seles (Joe)

1989 Steffi Graf (Dui)

1988 Gabriela Sabatini (Arg)

1987 Steffi Graf (Dui)

1986 Martina Navratilova (Tsj)

1986 Martina Navratilova (Tsj)

1985 Martina Navratilova (Tsj)

1984 Martina Navratilova (Tsj)

1983 Martina Navratilova (Tsj)

1982 Sylvia Hanika (Dui)

1981 Martina Navratilova (Tsj)

1980 Tracy Austin (VSt)

1979 Martina Navratilova (Tsj)

1978 Martina Navratilova (Tsj)

1977 Chris Evert (VSt)

1976 Evonne Goolagong (Aus)

1975 Chris Evert (VSt)

1974 Evonne Goolagong (Aus)

1973 Chris Evert (VSt)

1972 Chris Evert (VSt)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234