Donderdag 25/02/2021

Serena Williams pakt vierde titel op WTA Championships

Serena Williams Beeld AP
Serena WilliamsBeeld AP

Serena Williams (WTA 1) is vandaag in het Turkse Istanboel voor de vierde keer in haar tenniscarrière eindlaureate van de WTA Championships geworden.

De Amerikaanse haalde het in de finale van de Masters in drie sets van de Chinese Na Li (5), na 2u09 stonden de 2-6, 6-3 en 6-0 setstanden op het scorebord. De 32-jarige Williams won de Masters eerder al in 2001, 2009 en 2012.

Williams won haar vijf duels in de Turkse hoofdstad. In de finale moest ze zondag in de eerste set haar meerdere erkennen in de Chinese, maar nadien stelde ze orde op zaken. Zo won ze haar 57e WTA-titel, de elfde dit jaar.

Na Li, die pas haar eerste Masters-finale speelde, won zeven WTA-titels, waarvan één in 2013 (Shenzhen). De Chinese, die morgen van de vijfde naar de derde plaats op de WTA-ranking springt, verloor voor de tiende keer in elf onderlinge confrontaties met Williams.

null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld AP
Beeld AP

Palmares:
2013 Serena Williams (VSt)
2012 Serena Williams (VSt)
2011 Petra Kvitova (Tsj)
** 2010 Kim Clijsters (Bel)
2009 Serena Williams (VSt)
2008 Venus Williams (VSt)
** 2007 Justine Henin (Bel)
** 2006 Justine Henin (Bel)
2005 Amélie Mauresmo (Fra
2004 Maria Sharapova (Rus)
** 2003 Kim Clijsters (Bel)
** 2002 Kim Clijsters (Bel)
2001 Serena Williams (VSt
2000 Martina Hingis (Zwi)
1999 Lindsay Davenport (VSt)
1998 Martina Hingis (Zwi)
1997 Jana Novotna (Tsj)
1996 Steffi Graf (Dui)
1995 Steffi Graf (Dui)
1994 Gabriela Sabatini (Arg)
1993 Steffi Graf (Dui)1992 Monica Seles (Joe)
1991 Monica Seles (Joe)
1990 Monica Seles (Joe)
1989 Steffi Graf (Dui)
1988 Gabriela Sabatini (Arg)
1987 Steffi Graf (Dui)
1986 Martina Navratilova (Tsj)
1986 Martina Navratilova (Tsj)
1985 Martina Navratilova (Tsj)
1984 Martina Navratilova (Tsj)
1983 Martina Navratilova (Tsj)
1982 Sylvia Hanika (Dui)
1981 Martina Navratilova (Tsj)
1980 Tracy Austin (VSt)
1979 Martina Navratilova (Tsj)
1978 Martina Navratilova (Tsj)
1977 Chris Evert (VSt)
1976 Evonne Goolagong (Aus)
1975 Chris Evert (VSt)
1974 Evonne Goolagong (Aus)
1973 Chris Evert (VSt)
1972 Chris Evert (VSt)

Geboortedatum: 26/09/1981
Geboorteplaats: Saginaw (VSt/Michigan)
Nationaliteit: Amerikaanse
Woonplaats: Palm Beach Gardens (Florida)
Lengte: 1,75 m
Gewicht: 70 kg
Sport/discipline: tennis
Rechtshandig
Prof sinds 1995
WTA-klassement: 1e
Coach: Patrick Mouratoglou (Fra)

Palmares enkelspel: 57 titels, waarvan elf dit seizoen (Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Roland Garros, Bastad, Toronto, US Open, Peking, Masters)

Grand Slams (17):

Australian Open: 5 titels (2003, 2005, 2007, 2009, 2010)
Roland Garros: 2 titels (2002, 2013)
Wimbledon: 5 titels (2002, 2003, 2009, 2010, 2012), 2 finales (2008, 2004)
US Open: 5 titels (1999, 2002, 2008, 2012, 2013), 2 finales (2001, 2011)
Masters: 4 titels (2001, 2009, 2012, 2013), 2 finales (2001, 2002)
Fed Cup: 1 titel (1999)
Olympische Spelen: goud enkelspel (2012), driemaal goud dubbelspel (met Venus Williams, 2000, 2008, 2012)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234