VS

Schietpartij aan hoofdkwartier NSA

- Redactie - Bron: HLN, ANP, Belga, Reuters
2 Schietpartij bij ingang NSA. © CNN

Bij een schietpartij nabij het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA (National Security Agency) in Fort Meade in de staat Maryland zijn verschillende personen gewond geraakt. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Eén persoon is door de politie opgepakt. Er is geen sprake van terrorisme.

Aan het hoofdkwartier van de Amerikaanse inlichtingendienst in Fort Meade in de staat Maryland is het deze ochtend om 07.00 uur lokale tijd, iets na de middag voor ons, tot een vuurgevecht gekomen toen een terreinwagen de ingang wilde forceren. De drie personen die in de wagen zaten, werden gearresteerd. Een van de inzittenden plus een NSA-agent en een burger werden overgebracht naar het ziekenhuis, zo liet de Federal Bureau of Investigation (FBI) weten. De FBI laat ook weten dat er geen sprake is van terrorisme.

Volgens nieuwszender CBS was bij een van de bezoekersingangen een SUV tot stoppen gemaand. Beelden van nieuwszender CBS tonen een zwarte SUV die kennelijk is ingereden op een betonnen afzetting met kogelgaten in de voorruit.

De inlichtingendienst zelf liet via Twitter weten dat ze samen met de lokale ordediensten het incident onderzoekt. "De situatie is onder controle en er is niet langer sprake van dreiging", klinkt het nog. Ook de FBI werkt mee aan het onderzoek. De nabijgelegen snelweg is lange tijd afgesloten geweest. 

Het hoofdkantoor van de NSA is gevestigd op het terrein van Fort Meade, een Amerikaanse militaire basis in de staat Maryland. Daar zitten ook veel andere veiligheids- en inlichtingendiensten. "De president is op de hoogte van de schietpartij in Fort Meade en onze gedachten en gebeden zijn bij iedereen die betrokken is", zei het Witte Huis in een verklaring.

2 Hoofdkantoor van de NSA in Fort Meade, Maryland. © epa

nieuws

cult

zine