Zondag 15/12/2019

Sabine heeft de tickets al klaargelegd

Sabine Hagedoren is niet alleen het nieuwe uithangbord van Vlaanderen Vakantieland, zij blijft ook nog een tijdje het dagelijkse reportagemagazine Ticket presenteren. Het programma dat in het voorjaar in het leven werd geroepen om de schade van het verlies van Mooi en Meedogenloos aan VTM enigszins te beperken, plukt de reportages uit het archief van Vlaanderen Vakantieland en klasseert ze per thema. Deze week brengt Sabine de kijker naar 'exotische oorden' als Cuba, de Seychellen en Maleisië. Ook stuurt ze Kurt Van Eeghem elke dag op pad, op zoek naar niet voor de hand liggende vakantiebestemmingen in Europa. Voor de aandachtige kijker hangt er een écht ticket aan vast.

Ticket TV 1 18.10

Dagelijkse brok nieuwsvermaak

Het VTM-magazine Het hart van Vlaanderen mag deze zomer dan nog zo succesvol geweest zijn, toch durft het de concurrentie met de enige echte Man bijt hond niet aan. Ook in het vierde seizoen wisselt Woestijnvis actualiteitsreportages af met een reeks vaste rubrieken. Blijvers zijn onder meer 'U was weer geweldig dit weekend', 'Blind Date', 'klopta?' en '30 seconden'. Wandelende reporter Martin Heylen doorsnijdt dit seizoen Vlaanderen van Kotem naar De Panne. De babbelbox wordt voortaan elke dag ergens thuisbezorgd. De blanke man slaat weer op continentendrift en ruilt vanaf november Afrika voor Latijns-Amerika. Op vrijdag raakt Man bijt hond van de kook, want dan zingt een Vlaamse ster vanachter zijn fornuis een schotel bijeen. Voor de fans van 'Vaneigens' waait er een frisse wind voor het blauwe doek.

Man bijt hond TV 1 19.40

Oost west, thuis best

Ooit was soap een minderwaardig genre waar zeker een publieke omroep zich niet mee moest inlaten. Producer Winnie Enghien heeft dan ook hard moeten knokken om zijn slag Thuis te halen. Maar het kan verkeren, want de TV 1-soap is uitgegroeid tot één van de pijlers van de weekprogrammering van de zender. Het programma haalt niet alleen mooie kijkcijfers maar krijgt ook een 'zeer goede' waardering die nooit onder de 8 (op 10) zakte. Onder meer dankzij de puike acteerprestaties wordt Thuis tot het 'betere werk' in het genre gerekend. Chris Cauwenberghs heeft na de tragische dood van zijn personage Fernand de ploeg verlaten, maar er komen ook een aantal nieuwe gezichten bij, zoals Matcheld Timmermans en Bert Cosemans. Het programma heeft ook een nieuwe, heel eigentijdse generiek gekregen.

Thuis TV 1 20.05

Canvas komt weer TerZake

Ook al is de zomer voor Canvas nog niet voorbij, toch begint het duidingsmagazine TerZake aan een nieuw seizoen. Dat gebeurt met dezelfde ploeg als vorig jaar: Alain Coninx, Ivo Belet en Phara De Aguirre blijven de ankers. Net zoals de actualiteit duiden met diepgravende reportages, live-interventies en spitse studio-interviews de belangrijkste opdracht blijft.

TerZake Canvas 20.30

Volkse televisie voor een groot publiek

Ook het lichtvoetige reportagemagazine Afrit 9 krijgt een nieuwe verpakking. Jan Van der Straeten jr. liet zich voor de nieuwe lay-out leiden door de honderden reportages die Afrit 9 in de afgelopen jaren heeft gemaakt. De nieuwe generiek bestaat dan ook uit honderd reportagebeeldjes die je als kijker in de komende weken zult ontdekken. Het credo van eindredacteur Fred Janssen blijft ongewijzigd: zolang er mensen, dingen en gebeurtenissen zijn waar niemand zich druk om maakt maar die wel de moeite waard zijn, zal Afrit 9 leuke reportages blijven maken. Of wat dacht u van het verhaal van Isabelle Van den Abeele uit Meise? Zij woont in de schaduw van een zendmast van de VRT en moet noodgedwongen naar Radio Vlaanderen Internationaal luisteren via allerlei apparaten zoals de babyfoon en de telefoon. Kortom: 'Radio Vlaanderen Internationaal: Thuis in de Wereld'.

Afrit 9 TV 1 20.35

Swingende gastvrouw wordt strenge lerares

Enkele weken geleden was zij nog de swingende gastvrouw in De Notenclub, vanaf vandaag staat zij opnieuw als lerares voor de klas, waar zij weer menig BV aan een herexamen zal onderwerpen. Al heeft de eerste intellectuele confrontatie met het nieuwe schooljaar nog een hoog muzikaal gehalte. Yasmine en Coco Jr., de teamleiders van Biebabeloela, hebben zich met hun eigenste muzikanten omringd om dit eerste Herexamen tot een goed einde te brengen.

Herexamen TV 1 21.35

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234