Maandag 14/10/2019

'Rundvee: Hooverphonic onder de eetbare dieren'

Cult. vraagt iemand een hele week lang naar zijn voorkeuren, gewoontes en bizarre trekjes. Deze week: Clement Peerens. Met CPeX treedt de Antwerpse rockgod twee keer op tijdens Linkerwoofer. Vandaag deelt hij een belangrijke levenswijsheid.

Welke adjectieven zijn u op het lijf geschreven?

"Bescheiden, niet onknap, gedreven, meditatief, getalenteerd, waardig, tolerant en Antwerps."

Voor welk gerecht mag uw moeder u altijd opbellen?

"Voor een paardenbiefstuk! Een paard is een heel sensitief en beweeglijk beest, en ik herken mijzelf daarin. En ge proeft dat ook. Alle respect voor runderen, maar een koe is toch een beetje een logge massa op poten waarvan dat ge denkt: hoe is het mogelijk dat die dat gewicht kunnen dragen. Die poten dus hé. Een paard is veel harmonieuzer gebouwd, en dat ziet ge nog steeds als het goed doorbakken op uw telloor ligt. Een ander onaangenaam aspect is dat herkauwen. Rundvee is de Hooverphonic onder de eetbare dieren, die gasten hebben daar ook een handje van weg. Op muzikaal vlak dan."

Welk pak slaag herinnert u zich nog altijd?

"Ik heb niet de gewoonte om elk weekend mensen af te rossen, vandaar dat ik levendige herinneringen bewaar aan mijn schaarse vechtpartijen. Doorgaans zijn dat goede herinneringen, zoals die keer met Tom Barman. Het ging eigenlijk meer om vermanende tikken, tijdens een nachtelijke discussie over wat een goeie muzikale intro is. Ik weet nog dat ik 'Maar allez Tommie, hebde gij nu echt geen oren aan uwe kop?" zei, terwijl ik hem een vriendschappelijke stomp gaf. Hij ging direct tegen de vlakte. "Als ge wilt vechten, kom dan maar mee naar buiten", riep hij kwaad, want er stonden een paar knappe grieten in de buurt.

"We zijn samen naar buiten gegaan, we hebben daar een sigaret opgestoken, en daarna heb ik wat mascara onder mijn linkeroog gewreven. Ik vond het raar dat den Barman mascara op zak had, maar dat was wellicht speciaal voor dit soort gelegenheden.

"Toen we het café weer binnengingen, riep ik luid 'Mijn oog! Den Tommie heeft mij een blauw ket geslagen! Wat een energie heeft die gast! En wat een punchtechniek!' Zo oogste hij toch nog wat ontzag bij de aanwezige trienen."

Welke Belgische gewoonte koestert u?

"In de file staan. Ik verlaat Antwerpen alleen als het echt noodzakelijk is, maar drie of vier keer per jaar rijd ik tijdens het spitsuur naar Sint-Niklaas en terug. Ik sta dan gmakkelijk anderhalf uur in de file, en prijs ik mij gelukkig dat ik dat niet elke dag moet doen. Ik noem dat levenswijsheid. Wat meer is: dat is levenswijsheid!"

CPeX, 03/08 in De Casino (Sint-Niklaas), 05-06/08 op Linkerwoofer (Antwerpen)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234