Zaterdag 28/01/2023

Familieklap

Robbert en Stephanie Coorevits: ‘Ik zag mijn broer een beetje als mijn eigen kindje’

Stephanie en Robbert Coorevits. Beeld Bob Van Mol
Stephanie en Robbert Coorevits.Beeld Bob Van Mol

De oudste is 34, kinderpsychologe, tv-figuur en schrijfster van lifestyleboeken. De jongste is 22, was vroeger model en leidt nu zijn eigen verhuisliftservice. Stephanie en Robbert Coorevits, zus en broer.

Jana Antonissen

STEPHANIE

“Wij, de zussen, hebben een betere jeugd gehad dan Robbert. Ik herinner me mijn jeugd als heel idyllisch en gezellig; ik denk bijvoorbeeld aan de zondagavonden waarbij we met z’n allen rond grote potten huisgemaakt stoofvlees zaten en urenlang keuvelden. Robbert daarentegen heeft niets dan ruzie gekend. Hij is namelijk geboren toen het al minder goed ging tussen mijn ouders. Een ongelukje was hij, en daar herinnert mijn vader hem ook geregeld aan. Om te lachen, uiteraard, maar als kinderpsychologe heb ik daar soms toch mijn bedenkingen bij. (lacht)

“De scheiding bracht me in de eerste plaats dichter bij mijn zussen. Door het grote leeftijdsverschil beschouwde ik Robbert een beetje als mijn eigen kindje. Als ik in de weekends thuis was – ik zat toen al op kot – nam ik ook een groot deel van de zorg voor hem op mij. Pas sinds een jaar of drie is onze band echt die van broer en zus, vrienden zelfs, geworden. Zo gaan we bijvoorbeeld geregeld samen uit.

“Ik ben echt trots op Robbert. Je moet het maar doen, op je 22ste je eigen bedrijf runnen. Vroeger was Robbert een typisch kakkenestje. Hij veegde zijn voeten aan school, kwam met veel meer weg dan wij destijds. Waar ik vroeger als oudste moest vechten om eens te mogen uitgaan, mocht Robbert alles. Hij werd veel meer verwend. Mijn vader heeft achteraf toegegeven dat hij gewoon de energie niet meer had om zo streng te zijn. Onze ouders zijn wat verbitterd geworden door die scheiding. Pas sinds enkele jaren kunnen ze weer samen door dezelfde deur.

“Een tijdje geleden ben ik zelf ook gescheiden. Ik schreef er het boek Handleiding voor de single over. Omdat ik het absoluut anders wilde aanpakken dan mijn ouders, heb ik me financieel iets te veel laten doen, waardoor ik het nu moeilijk heb. Over de recente scheiding van mijn zus Annelien (van voetballer Olivier Deschacht, red.) wil ik hier niet uitweiden. Zij kent mijn mening, dat volstaat.

“Mijn moeder vindt het wel leuk dat haar kinderen bekende mediafiguren zijn, mijn vader wil vooral dat we succesvol zijn. Dat geeft me weleens het gevoel dat ik nog beter moet presteren om hun goedkeuring te krijgen. Toen ik zelf op tv kwam (als deelnemer aan ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’, later als copresentatrice van o.a. Vlaanderen vakantieland, red.), was mijn moeder schijnbaar trotser dan ze zich ooit over mijn werk als kinderpsychologe had getoond. Daar had ik het toch moeilijk mee. Liselotte, Anneliens tweelingzus die zo veel mogelijk uit de schijnwerpers blijft, trekt zich daar veel minder van aan. Zij doet gewoon haar eigen ding aan het UZ Gent als klinisch bioloog.

“Voortdurend gevraagd worden of je de zus van Annelien Coorevits bent, is wel vervelend. Maar erger vind ik het als mensen ervan uitgaan dat Annelien een domme bimbo is, simpelweg omdat ze Miss België was, en Temptation Island presenteert. Niets is minder waar: Annelien is juist heel business-minded. Ze heeft er geen problemen mee om een programma te presenteren dat zo ver van haar eigen karakter afstaat.

“Van ons vieren ben ik degene die het minst goed boert, maar in de sociale en creatieve sector valt nu eenmaal minder geld te verdienen. Ik gun het mijn broer en zussen, zeker omdat ik weet hoe hard ze ervoor werken.”

null Beeld Bob Van Mol
Beeld Bob Van Mol

ROBBERT

“Na de scheiding ben ik als kind zes keer verhuisd. Ik woonde afwisselend bij mijn moeder en vader. Dan gingen we naar Leuven omdat mijn moeder daar een nieuwe vriend had. Dan weer terug naar West-Vlaanderen, waar nog een paar verschillende dorpen de revue passeerden vooraleer ik met mijn vader in Roeselare eindigde.

“Er waren veel discussies over geld, waarin ik vaak ook uitgespeeld werd. Die vechtscheiding heeft onze ouders vooral veel gekost, ze hebben al hun vastgoed moeten verkopen. Mijn pa had zich altijd uit de naad gewerkt om alles te betalen: de studies van mijn drie zussen, de Miss België-deelname van Annelien. De rest van al dat geld is uiteindelijk opgesoupeerd aan advocaten, zonde.

“Toen ik op mijn zestiende de kans kreeg om voor modellenwerk langere tijd naar het buitenland te vertrekken, was dat een goede manier om even afstand te nemen van alles. Het heeft mij – nog meer dan al dat verhuizen als kind – geholpen mijn plan te trekken, een eigen identiteit te ontwikkelen.

“Van mijn zestiende tot mijn twintigste heb ik echt voor tien man tegelijk geleefd. Ik woonde in wereldsteden als Seoel en Singapore, ging met de zotste mensen om. Ik heb stevig gefeest, en er waren veel vrouwen, uiteraard. (lacht)

“Toen ik voor Raf Simons liep, heeft mama dat uitgebreid op Facebook gedeeld. Ook al zeggen ze dat misschien niet, onze ouders zien ons echt wel graag. Maar mijn zussen en ik zeggen dat eigenlijk ook niet tegen elkaar. Dat hoeft niet, we weten dat wel van elkaar. We blijven natuurlijk West-Vlamingen. ‘I love you’, dat klinkt toch als pure kitsch?

“Toen ik na die vier jaar in het buitenland terugkwam naar Roeselare, viel ik toch even in een zwart gat. Het was tijd om serieus te worden. Ofwel moest ik gaan studeren, ofwel ging ik werken, zo had mijn vader me meteen duidelijk gemaakt.

“Maar ik wilde zelfstandig zijn, net zoals mijn vader, die zijn eigen verzekeringskantoor heeft. Hij had me ook bijgebracht dat het beter is om je eigen baas te zijn. Via via ben ik in de verhuiswereld beland, en zo heb ik vorig jaar mijn eigen zaak opgericht: liftservice Coorevits. Mijn doel is om daar voor mijn dertigste voldoende kapitaal mee vergaard te hebben om binnen te zijn. (lacht) Nee, ik wil mijn eigen vastgoedbedrijf oprichten: dat is mijn grote droom.

“Geld is belangrijk voor mij. Ik ben nogal materialistisch ingesteld, ik durf dat gerust toe te geven. Volgens Stephanie heb ik dat van onze opa, die was als bankdirecteur een megageldwolf, en om een of andere reden was ik zijn favorietje.”

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234