RIP KEREL
KEREL is dood, lang leve KEREL! De oude brouwerij onder de Tielroodse kerktoren kreeg een complete make-over en werd nu een spannende plek, waar het vernieuwde KEREL-bier wordt gebrouwen. En er is meer: overnachten (aka je roes uitslapen), drijven in hop en zoveel meer...
Brouwerij VBDCK, Antwerpsesteenweg 12, Temse. www.vbdck.be.
Zoete
streken
De VLAM heeft zopas weer nieuwe streekproducten erkend, en daar zijn maar liefst vier Oost-Vlaamse snoeperijen bij! De Adriaan Brouwertaart uit Oudenaarde, de geuteling uit Elst, de Gentse vlaai en de Geraardbergse mattentaart, ze vielen allemaal in de prijzen. Hier, die hap!
Gezond
gebakken
Gezond, lekker en makkelijk snacken? Dat kan met de bakkits en granola's van Arthur's Mix. Breinen achter dit nagelnieuwe bedrijf zijn de Aalterse zussen Josephine en Charlotte Clarys. "Met onze mixen maak je in een handomdraai een granol, bananenbrood of speltmuffin", beloven ze. "We werken met oergranen, die vol voedingsstoffen en vezels ziten."
www.arthursmix.be.
3x ijsplezier
Franklin
Zowat alle smaken van het ambachtelijke Franklin bekoren ons: die met cuberdons is zó yum, die met speculoos en zeezout hemels. Maar die krieksorbet, die écht naar een fris kriekbiertje smaakt, wint ons hart.
Vanaf € 6,40,
in de supermarkt.
www.glacesfranklin.com.
Lotus Speculoos-
hoorntjes
Dit is niet zomaar een hoorntje: de speculooscrumble bovenop zorgt voor een crunchy bite en met wat slierten speculoospasta is de droom compleet. Sorry, wij eten de hele doos op!
€ 3,99 voor 4 hoorntjes, in de supermarkt. www.lotusbakeries.be.
Pot Magnum
Magnum kreeg een krakend nieuw jasje, en werd meteen gepromoveerd tot onze nieuwe favo guilty pleasure. Het recept? Een halve liter van het bekende ijs met bovenaan een royale laag chocolade. En psss: ook vanbinnen zit het heerlijks verstopt.
€ 5,46, in de supermarkt. www.magnumicecream.com.