Maandag 01/06/2020

Reuters ontdekt de tuinier van restaurant Hertog Jan

Persbureau Reuters ging op bezoek bij driesterrenrestaurant Hertog Jan in het West-Vlaamse Sint-Michiels en stond niet alleen versteld van de gastronomische power van de piepjonge eigenaars. Joachim Boudens en Gert De Mangeleer, respectievelijk sommelier en chef-kok, leidden het persbureau rond in hun eigen groenten-, bloemen- en kruidentuin. Een noodzakelijke voorwaarde om het oude, weinig gesofisticeerde restaurant na hun overname op Michelin-niveau te tillen, zo blijkt. "Op zijn 34ste heeft chef Gert De Mangeleer een plaats veroverd aan de top van de internationale gastronomie, met een manier van koken die gebaseerd is op verse, lokale ingrediënten en de perfectie in de bereiding", klinkt het respectvol. Dat de voormalige chef met plezier de koksmuts voor de tuinschort ruilde, verbaast Reuters evenzeer. "De 23-jarige hoofdtuinier maakte uit eigen beweging plaats voor De Mangeleer, een jaar na de overname van Hertog Jan. De chef werd tuinier, een hobby zijn beroep."

Nog meer respect is er voor de groeicurve van de jonge heren: op tien jaar tijd van nul naar drie sterren, van spaghetti en wafels naar zalm en kaviaar. "We hebben altijd tegen elkaar gezegd: op een dag hebben we drie sterren", wordt De Mangeleer geciteerd. "En als we iets echt willen, dan krijgen we het ook." Hertog Jan hanteert een wachtlijst van 6 maanden, besluit het artikel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234