Zondag 05/07/2020

RECEPT Easy Nordic

Hoewel haar roots overduidelijk in het IJselijke noorden liggen, is Dagný Rós Ásmundsdóttir ondertussen ook thuis in Antwerpen. Als ze met haar overtuigend enthousiasme wil proberen om ons de kunst van hygge in de keuken te leren kennen, zitten wij op de eerste rij.

VIKINGSOEP MET RODE BIET EN ZOETE AARDAPPEL MET MIERIKSWORTELCRÈME - VOOR 4 PERSONEN

3 zoete aardappelen - 2 rode bieten - 1 ui

1 stuk gember van 2 cm - olie - 1 l groentebouillon (of kippenbouillon, als je dat liever hebt) - 8 eetlepels gekookte quinoa - 4 eetlepels appelmoes - 1 handvol geroosterde pompoenpitten - enkele plukjes dille - lavazout - peper en zout

VOOR DE MIERIKSWORTELCRÈME

100 ml zure room

1 eetlepel mierikswortelpasta

paar druppels citroensap

BEREIDING

Schil de aardappelen en de rode bieten en snijd ze in blokjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember.

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de gember met de aardappelen en de rode bieten. Kruid met peper en zout.

Voeg de bouillon toe en laat ongeveer 15 tot 20 minuten koken of tot de groenten gaar zijn. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.

Meng de zure room met de mierikswortelpasta en breng op smaak met citroensap.

Schil de gember en rasp hem.

Schep 2 eetlepels quinoa en 1 eetlepel appelmoes in elke soepkom, schep de soep erbij en werk af met gember, geroosterde pompoenpitten, mierikswortelcrème, dille en lavazout.

Easy Nordic, Dagný Rós Ásmundsdóttir,

€ 24,99, Uitgeverij Manteau.

2x smakelijk

op stap

Slowfood in Mechelen

Foodpad door Mechelen, € 14,95. Verkrijgbaar bij Visit Mechelen.

Heerlijk Antwerpen

Heerlijk Antwerpen, € 19,95. Uitgeverij Good Cook.

Er was eens...

een lekkere prins

Onder zijn krokante buitenkant verborg hij een smeuïg hart van chocolade. En ook al bereikte deze prins de gezegende leeftijd van 90 jaar, toch wilde iedereen nog steeds zijn tanden in hem zetten. Natuurlijk hebben we het over de Prince van de koeken en om zijn verjaardag te vieren is er een hele expo te zien rond dit stukje gebakken erfgoed. De locatie? De Koekenstad, natuurlijk!

Het Steen, Antwerpen. www.antwerpenkoekenstad.be.

4x4-bier

4 hopsoorten én 4 soorten gist, met die unieke combinatie gingen brouwer Marc Knops (die ook bij de trappisten van Achel brouwt), VTM-journalist Patrick Van Gompel en François Huysmans aan de slag om hun eigen bier uit te dokteren. Naar een sympathieke naam moesten ze niet lang zoeken: voor mij een François alsjeblieft! De donkergele tripel smaakt licht kruidig en een beetje bitter, met 9 graden alcohol mag je dit gerust een kloek bier noemen.

François Grand Cru, Wijnhandel Wine World, Mechelsesteenweg 281, Kontich. www.expertbeers.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234