Maandag 06/12/2021

Reacties op opiniestuk Rik Daems

Schakel werklozen die langer dan een jaar inactief zijn één dag per week in op de publieke arbeidsmarkt, schreef Rik Daems in een opiniestuk. (DM 8/10) Reactie bleef niet uit. Een selectie

Sociale werkplaatsen

Rik Daems wil Vlaamse werklozen verplichten één dag per week gemeenschapsdienst te doen.(DM 8/10)

Activering en maatschappelijke integratie van langdurige werklozen is de kernopdracht van sociale werkplaatsen in Vlaanderen. Een honderdtal werkplaatsen stelt zo'n 8.000 mensen tewerk, waarvan de meesten uit kansengroepen komen. Het aanbieden van duurzame tewerkstelling is het doel. Voor alle betrokkenen is dit een win-winsituatie: werklozen worden in volwaardige tewerkstelling ingeschakeld. De (maatschappelijke) kost is maar half zo groot als zouden deze werklozen 'voltijds werkloos' gefinancierd worden. Overheidssubsidiëring compenseert het rendementsverlies om deze groep te kunnen tewerkstellen.

Het aantal langdurig werklozen die toegang zouden kunnen krijgen in sociale werkplaatsen is groter dan de groep die vandaag aan de slag is. En niet omdat er geen groeipotentieel is. Alleen het gebrek aan overheidsfinanciering tempert de ondernemingsgeest van de sociale werkplaatsen en laten zo een substantieel volume potentiële tewerkstelling van langdurig werklozen onbenut. Waarom nieuwe maatregelen initiëren en financieren als de bestaande sociale werkplaatsen vragende partij zijn om tewerkstelling voor langdurig werkzoekenden uit te breiden?

Eva Verraes, werkgeversfederatie sociale werkplaatsen (SST)

Daems plus

Het voorstel van Rik Daems, daar kan niémand tegen zijn. Mits hier en daar wat bijgeschaafd. Maak er een échte (zij het deeltijdse) job van met eventueel een bijpassing van werklozengelden. En begin er onmiddellijk mee.

Frans Verstrepen, via de website

Laat VDAB werkgevers begeleiden

Activering van werklozen is een verhaal met twee kanten. De werkloze moet willen werken en daar moet een job tegenover staan. Het echte probleem vandaag situeert zich niet aan de kant van de werkloze. Er is op dat vlak al heel wat gebeurd en er is een stok achter de deur. Wie vandaag een werkloosheidsuitkering krijgt, moet open staan voor een passende betrekking, opleiding of trajectbegeleiding, zo niet volgt een sanctie.

De laatste tien à twintig jaar werden werkzoekenden massaal opgeleid voor knelpuntenberoepen, maar vandaag staan er tegenover eenzelfde leger werkzoekenden meer niet-ingevulde vacatures dan voorheen. In 2003 telde Vlaanderen 213.000 werklozen en werden ongeveer 19.000 vacatures niet ingevuld. Tien jaar later, in december 2012, kende Vlaanderen ongeveer evenveel werklozen (210.000) terwijl meer dan het dubbele van de vacatures (44.000) open stond. Er schort duidelijk iets aan de manier waarop vacatures ingevuld raken.

VBO-baas Pieter Timmermans twitterde onlangs dat prof. Luc Sels een 'interessant artikel' schreef waarin hij zich afvroeg of we de schaarste niet zelf creëren? "Door in werving en selectie de lat almaar hoger te leggen. Door hoge productiviteit te verwachten vanaf dag één. Door enkel open te staan voor witte raven. Door reële competenties te negeren omdat het diploma en de werkervaring van een kandidaat niet volledig in de lijn liggen met wat we zoeken."

Luc Deflem van HR-bedrijf Securex gaf vorige maand in het weekbladTrendstoe dat 40 procent van de bedrijven hun menselijk kapitaal niet goed beheert.

Groen heeft een concreet voorstel uitgewerkt dat voorligt op haar sociaaleconomische impulscongres om de VDAB in te schakelen om werkgevers te begeleiden bij het invullen van de openstaande vacatures, net zoals ze werklozen begeleidt.

De eerste vier maanden kunnen werkgevers autonoom zoeken naar kandidaten om de openstaande functie in te vullen. Indien de vacature na vier maanden nog steeds openstaat, worden geschikte kandidaten door de arbeidsbemiddelaar aangeboden.

Ook wordt de werkgever bijgestaan in het invullen van de openstaande vacature. Staat de vacature na een jaar nog steeds open, dan zal de arbeidsbemiddelaar het bedrijf een gepaste kandidaat aanbieden die begeleid wordt en drie maanden op proef komt.

Door efficiënt te investeren in de invulling van de meer dan 40.000 niet ingevulde vacatures, kunnen meer dan duizenden werklozen een betaalde job krijgen. Daarmee zijn zowel zij als de maatschappij pakken meer geholpen dan iemand die gratis pintjes tapt achter de toog van de plaatselijke sporthal.

Wouter Van Besien, voorzitter Groen

Stop culpabilisering

Werklozen willen niet werken, dus verplicht hen om te werken. De voorstellen van Rik Daems kunnen gemakkelijk in 1 zin worden samengevat. Of ze nu vanop de dorpel van een villa worden gedebiteerd, dan wel vanuit een campagnewagen die richting verkiezingen snort, ingewikkelder dan dat zijn die voorstellen niet.

Als het toch waar is dat men écht iets wil doen aan het probleem van langdurige werkloosheid, dan zitten we graag mee rond de tafel.

Alvast drie pistes:

- Durf weer te investeren in de begeleiding naar werk. Maak een einde aan het budgettaire keurslijf waarin de VDAB, de belangrijkste actor in Vlaanderen om mensen aan het werk te krijgen, zich bevindt.

- In plaats van dure, nauwelijks uitvoerbare en ethisch twijfelachtige systemen van verplichte gemeenschapsdienst uit te werken, hebben we nood aan werkervaringsgarantie voor langdurig werkzoekenden. Een herstart op de arbeidsmarkt, met het opnieuw opbouwen van werkervaring als een belangrijk onderdeel. Betaalde werkervaring dan wel, die vaardigheden aanleert en perspectieven op een job biedt, geen dwangarbeid of pestklusjes. De instrumenten voor opleiding en werkervaring zijn er in Vlaanderen (WEP+, CIBO, ...), maak er beter gebruik van en investeer in de begeleiding ernaartoe. Denken dat je dat kan doen en tegelijk besparen op het beleidsdomein Werk, is je wensen voor waarheid nemen.

- Hou op met het culpabiliseren van werkzoekenden. Er zijn voldoende controlemechanismen om wie het slecht meent een sanctie te kunnen geven. Maar mogen we ook een keer in de richting van de werkgevers kijken wanneer het om verantwoordelijkheidszin gaat? Vraag engagementen in ruil voor de steun die je aan bedrijven verstrekt, bijvoorbeeld in het voorzien van werkervaringsplaatsen voor kansengroepen. Smijt het geld niet zomaar door deuren en ramen in een competiviteitspact, maar koppel dat aan een werkgelegenheidspact waarin je concrete garanties op tewerkstelling, eist. Waarin je van bedrijven eist dat zij investeren in de opleiding van werknemers, zodat zij, wanneer zij de pech hebben om werkloos te worden, snel terug aan de bak kunnen geraken en de kost niet alleen op de maatschappij wordt afgewenteld. Voor wat hoort wat, nietwaar?

Caroline Copers, algemeen secretaris Vlaams ABVV

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234