Vrijdag 23/08/2019

radio select

VOOR DE DAG Radio 1 6.00

Met bijdragen over de rattenverdelging in Vlaanderen, de terugbetaling van de kosten van een diëtist voor zwaarlijvige kinderen, en de nieuwe film Being John Malkovich van Spike Jonze.

DE ZUIDKANT Radio 1 9.05

Het sprookje van Peter en De Wolf wordt vertolkt door de sympathieke tweeling die we vorig seizoen nog zagen opgroeien in Man Bijt Hond. Er is een verslag over de reis van de Radio 1-luisteraars naar Tunesië en Paul Geerts trok naar Parijs om met eigen ogen de prenten van het allereerste zaadwinkeltje te zien.

REPUBLICA Studio Brussel 11.00

Republica voert een 'empirisch onderzoek' naar erotisch mannenondergoed. Vandaag begint de ramadan. Bram Vandendriessche onderzoekt hoe een dagje ramadan eruitziet. En er is Claude Blondeel, onze Guide du Routard voor de schone kunsten. Claude gaat op stap in Parijs.

Het Pak van Sjaalman Radio 3 11.30

Dirk Lauwaert rapporteert over de Parijse tentoonstelling rond de teruggevonden foto's van de comtesse de Castiglione.

DE NIEUWE WERELD Radio 1 12.10

Jan Verheyen krijgt wetgevende bevoegdheid, wat niet ongepast is voor een man van de macht. Luc Brewaeys kreeg gisteren de cultuurprijs van de KU Leuven, wat niet ongepast is voor een internationaal gerenomeerd componist die ook van Zappa en single malt whisky houdt en er nog composities aan wijdt.

de Kunstberg Radio 3 16.45

In de filmrubriek wordt er teruggeblikt op de European Film Awards, die in Berlijn werden uitgereikt. Voorts aandacht voor koormuziek voor Kerstmis van Ottorino Respighi en Lucien Posman die zal worden uitgevoerd door het Goeyvaerts-consort. Stephan Moens leest zijn column. De roman Aan een jonge romanschrijver van Vargas Llosa wordt besproken en er is traditionele muziek uit Algerije te horen zoals die vrijdag door Habib Guerroumi en het ensemble El Assil zal worden gespeeld in de Espace Senghor in Etterbeek.

PULS Studio Brussel 19.00

Tweede in de reeks van vijf 2 Meter Sessies van de Eeuw met het nooit helemaal van de grond geraakte World Party Goes Beatles. En de Pulstop: need we say more?

DE GROOTE BOODSCHAP Radio 1 21.00

Deel 3 van de reeks over de traditionele Zweedse muziek, waarin Sven Gunnarsson en Wim Claeys u inleiden in de kennis van de ritmen van bijvoorbeeld de polska, de halling of de hambo. Voorts aan dacht voor de documentaire Buena Vista Social Club van Wim Wenders en cd Mémoires: een nieuwe compilatie van Cathérine Delasalle.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden