Vrijdag 07/05/2021

Radio 1

6.00 Voor de dag: informatief ochtendblok. De klimaatconferentie in Bonn - Nakaarten over de G8-top in Genua - De machtswissel in Indonesië - Het Europees Afrika-beleid. Presentatie: Lode Roels. * 9.05 De Zomerzuidkant: kleurrijk ochtendmagazine met een zomergast, tips voor zomerse activiteiten en een zomerquiz. Ook vandaag is Dirk Sterckx onze centrale gast. Als politicus klopt hij heel wat uren maar hij ervaart dat niet zo. Bovendien werkt hij nu minder tegen de klok want het aantal deadlines ligt gevoelig lager dan toen hij anchorman was van het nieuws. - Bruksel Binnenstebuiten zoekt de tegenstellingen in Brussel op en dat doen ze met een wandeling. Waar ze die vinden en wat de grote tegenstellingen zijn, vertelt de organisator ervan. - Producer Jos Baudewijn bedacht het concept van 'Vragen staat Vrij'. Zelf presenteerde hij jarenlang de sportnamiddagen. Vandaag is hij te gast in de Zomerzuidkant. - 'Witte pijn' zo heet het boek dat Ina Vandewijer schreef over het leven in het Noordpoolgebied. Hoe het er daar aan toegaat, vertelt ze in een gesprek met Krista Bracke. Presentatie: Nicky Aerts. * 11.03 Camping Casablanca: barbecueradio met in het 1ste uur een merkwaardige talentenjacht en in het 2de uur de Camping Casablanca-quiz tussen een Bekende Deskundige en de luisteraars. Vandaag gaan Koen Fillet en jurylid Coco jr. tussen de campingbewoners op zoek naar de persoon met het grootste talent verliezen van voorwerpen. Laat u altijd uw paraplu overal achter of verloor u ooit uw auto omdat u niet meer wist waar die stond? Dan maakt u misschien kans op een oorkonde en een exclusieve cd van De Nieuwe Wereld. Bel uw verhaal door naar Camping Casablanca, vanaf 11u op 070-344 030. Na 12 uur kan u ook uw quiztalent meten met dat van Coco jr. Het enige wat u moet doen is de kranten uit het hoofd blokken en bellen naar 070-344 030. Presentatie: Koen Fillet. * 13.00 Nieuws * 18.00 De wandelgangen: informatief magazine met nieuws, duiding, cultuur en verkeersinformatie. Presentatie: Lisbeth Imbo. * 19.20 Pili-pili: speels, uitdagend en pittig muziekprogramma met debuten en vaste waarden, klassiekers en revelaties, concertinformatie en vrijkaarten. Presentatie: Floris Daelemans.

Klara

7.08 Anne-Marie Segers: klaarwakker met aroma! Anne-Marie Segers presenteert een mix van opwekkende klassieke muziek en informatie. Met het nieuws van de dag en de krantencommentaren. Met werk van: Mozart, J.S. Bach/arr. Groslot, Rosetti... * 9.05 Sylvia Broeckaert: klassieke evergreens, verzoeken van luisteraars, een vleugje avontuur en een dagelijkse raadselplaat. Met werk van: Grieg, Marais, Bach... * 10.05 Johan Van Cauwenberge: met concertberichten uit binnen- en buitenland, een becommentariëerde smaakmaker en een greep uit de geselecteerde cd's van eigen bodem. De muzikale draad deze week is: de Provence. Presentator van dienst is Johan Van Cauwenberge. De vijfde editie van het Delft Chamber Music Festival loopt van 27 juli tot en met 5 augustus. Vandaag een gesprek daarover met organisatrice Marianne Brinks. Met werk van: Davies, Albeniz, Poulenc... * 13.10 Joanna Van Der Heyden: Florian Heyerick, deze keer aan het hoofd van het Kurpfälzisches Kammerorchester, in een live-opname van onze Duitse collega's. Met werk van: Zelenka, Gabrieli, Händel... * 15.05 Joanna Van Der Heyden: werk van Mozart, van Beethoven en het Kwartet voor fluit, gitaar, altviool en cello door Marc Grauwels (fluit), Daniel Blumenthal (piano), laureaat Koningin Elisabethwedstrijd, Yvietta Matsion (altviool) en Mark Drobnisky (cello). * 17.00 Fresco: dagelijkse culturele actualiteit. Met tentoonstellingsnieuws, theater, dans, muziek, opera, architectuur en nieuwe media. In London loopt de tentoonstelling "Malcolm Morley in full colour" in de Hayward Gallery. Ook aandacht voor filosofie met het verschijnen van "De vloek van Wittgenstein" van David Edmonds en John Eidinow. En op de Zomer Van Antwerpen blijft het circusacts regenen: Cirkus Cirkör uit Zweden met TRIX. Tot slot gaan we in onze zomerreeks praten met een edutainer. * 18.10 De Tuin van Eden: een geraffineerd muzikaal rustpunt tussen twee nieuwsuitzendingen. Muziek: Greet Van 't Veld. Presentatie: Bart Stouten. Met werk van: Schubert, Godowski, Vladigerov... * 19.00 Nieuws en Actueel * 19.20 Klara's Intermezzo: Bart Stouten leest het gedicht "Ode aan de nachthemel boven Rome" van H. H. Ter Balkt (uit: "Oden en anti-oden", De Bezige Bij). * 22.35 Mixtuur: John Parish, The Greene String Quartet en Kraftwerk. Met werk van: Hütter/Schneider, Kaplan, Parish... * 0.08 Nachtegaal: Mozart, Grainger, Wiren...

Studio Brussel

6.00 Nathalie Delporte: een bom onder je bed met nieuws om het halfuur, verkeersinfo en vooral muziek. * 9.00 Christophe Lambrecht: met de quiz om 09u30 en masters @ work om 10u30. * 12.00 Vendetta: kritische informatie over de gang van zaken in het huidige BV-landschap. Vendetta onthult! De zomerse komkommertijd in de Vlaamse media bestaat niet meer! Bram Vandendriessche en Tomas De Soete, de koningen van de V.I.P.-feestjes, nodigen tijdens de zomermaanden de helft van een bijzonder interessant BV-duo uit. Ze proberen een uur lang om vier sterke verhalen of roddels over de andere helft van het duo los te peuteren. X-aantal verhalen zijn waar, X-aantal verhalen zijn niet waar. Het programma kent dagelijks een bloedstollende onknoping, waarbij er geen geweld of scheldwoorden worden geschuwd. De luisteraars raden mee per SMS en maken kans op één van onze kostbare prijzen. Speel mee en SMS je een T-shirt rijker. - Vandaag: Stany Crets over Peter Van Den Begin. Presentatie: Tomas De Soete en Bram Vandendriesshe. * 13.00 Easy Bies: radio uit Luilekkerland. Presentatie: Jan Van Biesen. * 14.00 Tom Coninx: music @ work. * 17.00 Wim Oosterlinck: loodvrij & ijzersterk met nieuws, verkeersinfo en popnieuws om 17.30.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234