Maandag 23/05/2022

Puur Thee

"Telen, zetten, drinken" is de ondertitel van het theeboek van Veerle Stoffels, en daar is geen woord van overdreven. Deze thee-experte uit Sint-Genesius-Rode neemt je mee op een boeiende reis langs verschillende theesoorten, de juiste methode om thee te zetten en must-visit theebars. Koffie is dood, leve thee!

Puur Thee, Uitgeverij Lannoo,

€ 34,99. www.tastingtea.be.

Zwart is the new black

Water saai? Niet als het aan blk. ligt. Dit water bevat 77 spoorelementen waaronder boor (goed voor de concentratie), silicium (voor mooie nagels en haren) en zink (goed voor de voortplanting). Maar het is natuurlijk vooral megacool omdat het zwart ziet als de nacht. Black burps.

Blk. € 4,90 voor 500 ml. Bij Smets Premium Store, Leuvensesteenweg 650, 1030 Schaarbeek. www.getblk.com.

Jouw brood op de plank?

Durf je al eens te experimenteren met spelt, tarwe en kamut en is het resultaat een smakelijk recept voor biobrood, rep je dan naar Le Pain Quotidien om je in te schrijven. In september vindt er een heuse finale plaats en wordt één brood een weekend lang ook echt verkocht. De bakker van dat brood mag bovendien met 2 personen voor 4 dagen naar New York!

Inschrijven van 27 april tot 24 mei bij Le Pain Quotidien, Koninginnegalerij 11, 1000 Brussel. www.lepainquotidien.be.

de Foodbag

Een eivolle werkdag, files en twee peuters op speed: de kooklust is bij ons 's avonds soms ver te zoeken. Maar geen paniek, Foodbag comes to the rescue.

Elke week krijg je ingrediënten en vier recepten geleverd. De papieren zak wordt mooi op tijd gebracht. Onze week begint met hotdog, zo lezen we op de receptenfiche. We schuiven vier broodjes in de oven, die worden opgeleukt met gekaramelliseerde ui, kerstomaatjes en een sausje van zure room. In amper twintig minuutjes is het etensklaar. Erg lekker, al zijn de velletjes van de worsten wat taai.

Op dinsdag schakelen we over naar de kabeljauw. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik geen visfan ben. Gelukkig is manlief wel een liefhebber, en maken de chips van pastinaak voor mij veel goed.

De veggie lasagne dan. Veggie is bij mij nog vaak synoniem voor flets. Gelukkig is het tegendeel waar: de groentjes zijn heerlijk, de gerookte ham die ik erin had gesmokkeld, hoefde niet. Top!

Kraakvers

De hekkensluiter is een paella met chorizo. Van alle gerechten is dit het bewerkelijkst: de rijst moet een halfuurtje garen. Het resultaat vind ik loodzwaar, na een paar happen geef ik er de brui aan.

Maar goed, op deze ene misser na ben ik onder de indruk van Foodbag: alles is kraakvers, perfect afgemeten en de receptkaartjes vind ik super om te bewaren. Minpuntje vind ik wel de wat hoge prijs voor twee personen: € 65 euro voor vier dagen is niet min. Gezinnen die met z'n vieren eten, zijn met € 89 goedkoper af.

Opnieuw doen? Absoluut! Voor één of twee weken per maand is dit een fantastische afwisseling op de dagelijkse kost.

www.foodbag.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234