Maandag 19/08/2019

Treinstaking Update

Pukkelpop verwacht gewaarborgde dienstverlening tijdens staking OVS

Pukkelpopgangers zouden geen hinder mogen ondervinden van de aangekondigde treinstaking. Beeld Joris Casaer

De Pukkelpop-organisatie heeft met de NMBS afspraken gemaakt zodat de dienstverlening tijdens de staking van de onafhankelijke spoorbond OVS gewaarborgd moet blijven. De onafhankelijke spoorvakbond OVS gaat op zaterdag 17 augustus - middenin het weekend van het festival Pukkelpop - staken. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de NMBS een gegarandeerde treindienst organiseren.

Volgens de organisatie zal de staking voor Pukkelpop geen problemen opleveren. “We hebben goede afspraken met de NMBS gemaakt dat de lijnen naar Pukkelpop gewaarborgd moeten blijven”, zegt woordvoeder Frederik Luyten. “We gaan ervan uit dat die afspraken goed worden nagekomen en dat de dienstverlening gewaarborgd zal blijven, en zo ziet het er ook naar uit.”

De festivalorganisatie zal de situatie wel verder opvolgen. “Als organisatie gaan we er alles aan doen om de festivalgangers in optimale omstandigheden naar Pukkelpop te brengen. We zullen de festivalgangers blijven informeren en er op het juiste moment over communiceren”, besluit Luyten.

De onafhankelijke spoorvakbond OVS gaat op zaterdag 17 augustus - middenin het weekend van het festival Pukkelpop - staken. Aanleiding van de staking is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal de NMBS een gegarandeerde treindienst organiseren.

Vandaag vond nog overleg plaats tussen de NMBS en de OVS, zonder resultaat. “Ondanks een aantal zeer concrete toezeggingen die al eerder werden toegelicht, verkiest OVS echter opnieuw naar het stakingswapen te grijpen. NMBS betreurt dit, in de eerste plaats voor haar reizigers, die voor de tweede keer in nog geen maand de dupe zijn van een stakingsactie van één spoorbond”, klinkt het bij het spoorbedrijf.

De NMBS is van plan dit jaar 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. Daarvan zijn er al meer dan 200 aangeworven, benadrukt de NMBS.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden