Maandag 06/02/2023

"Prins Laurent en Claire zijn niet van de slimsten"

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Het weekblad Story brengt deze week een vervolg op de geruchten over een nakende scheiding tussen prins Laurent en prinses Claire. Een "vriendin van het koppel" omschrijft Laurent en Claire als niet bijster intelligente, simpele mensen. Dat de twee op scheiden zouden staan, noemt de ingewijde overdreven. De kern van het probleem is volgens de prinselijke huisvriendin het feit dat Laurent geen doel in zijn leven heeft, nooit heeft geweten wat studeren is en er voor spek en bonen bijloopt.

Vooreerst: Story onthult niet wie die "goede vriendin" is, maar de kans is groot dat ze zich inmiddels ex-vriendin mag noemen.

Zijn kindertijd
De vrouw in kwestie ontpopt zich in het interview meteen tot gelegenheidspsychologe. Volgens haar is het turbulente huwelijk van de prins goeddeels toe te schrijven aan zijn kindertijd.

"Zijn ouders gaven niet het ideale voorbeeld. Albert en Paola hebben hem wel, elk op hun manier, liefde gegeven, maar als koppel hebben ze zelf zo veel watertjes doorzwommen. Toen hun huwelijk eindelijk weer op de rails stond, was het te laat om Laurent nog een warme thuis te geven".

"Ze hebben Laurent opgesloten tussen vier muren. Hij heeft veel afgezien van de affaire van zijn vader, met de moeder van Delphine Boël. Hij werd heen en weer getrokken tussen zijn moeder en zijn vader. Op een bepaald ogenblik konden Albert en Paola elkaar zelfs niet in dezelfde kamer verdragen. Nee, dat was zeker niet aangenaam voor Laurent".

Doelloos
Maar er is meer aan het handje. Zoals bekend, heeft Laurent last van stemmingswisselingen en heeft hij aanleg tot depressiviteit. Dat zou, steeds volgens de "goede vriendin", te wijten zijn aan zijn positie tussen zijn zus en broer.

"Laurent heeft geen doel in zijn leven. Hij zal nooit koning worden. Als kind had Filip dat ook, tot op zijn twaalfde duidelijk werd dat hij op een dag koning zou worden. Bij het afschaffen van de Salische wet heeft hij dan een tijdje tegen zijn zus Astrid moeten vechten. Maar Filip heeft toen een ontzettend intelligente zet gedaan door met Mathilde te trouwen. Filip had zijn bezigheid. Astrid heeft met haar vijf kinderen ook genoeg om handen. Alleen Laurent loopt er voor spek en bonen bij".

Geen ruggengraat, geen intelligentie

Kan hij zich dan niet een klein beetje nuttig maken? Hij is toch begaan met de natuur, kan hij daar niets mee aanvangen?

De "goede vriendin" is op dat vlak pertinent: "Laurent kent er niets van. Hij heeft geen ruggengraat, geen intelligentie om zich daar in te verdiepen. Laurent weet niet wat dat is: studeren. Hij kan niet achter een bureau zitten. Die jongen heeft met de hakken over de sloot zijn diploma van de humaniora gehaald. Hoeveel scholen heeft hij niet afgedweild? Hij voelt aan dat hij geen discussie over natuurbehoud kan aangaan. Hij weet daar niet genoeg van. Hij weet niet wat dat is, een dossier lezen".

Aan elkaar gewaagd

Hopelijk wordt dat dan gecompenseerd door Claire, die het toch tot landmeter heeft geschopt. Maar nee, de "goede vriendin" schat de intelligentie van de prinses niet hoog.

"Ik denk niet dat Claire intelligent is. Zij is een goede vakvrouw. Een landmeter moet kundig zijn, niet intelligent. Als je een aantal technieken onder de knie hebt en kunt toepassen, ben je er. Qua intelligentie zijn Laurent en Claire aan elkaar gewaagd".

Pretentieus en ziekelijk timide
Veel goeds heeft de dame in kwestie niet te vertellen over Claire. "Ze is niet sympathiek en dat moet Laurent er bij nemen. Ze doet gemakkelijk uit de hoogte. Als je haar niet kent, komt ze zeer pretentieus over. Aan de andere kant is ze, net als Laurent, ziekelijk timide. Ze durven allebei eigenlijk geen mensen aan te spreken. Ze zijn dus op hun gemak als de poorten van Villa Clémentine toe zijn".

Daar lopen drie kinderen rond, en Claire wordt omschreven als "een mama uit de duizend", maar de vaderlijke kwaliteiten van Laurent zijn naar verluidt niets om over naar huis te schrijven.

"Hij ziet wel dat er kinderen zijn, maar ik ben niet zeker dat hij beseft dat hij de rol van papa op zich moet nemen. Hij wacht tot zijn jongens groot genoeg zijn om met hen te kunnen ravotten. Laurent heeft het thuis nooit meegemaakt dat zijn ouders naast hem kwamen zitten om een verhaaltje voor te lezen. Waarom zou hij het nu dan zelf doen?".

Simpele mensen

Dat de innige band die Claire met haar moeder heeft op een nakende scheiding wijst, spreekt de "goede vriendin" tegen.

"Claire komt ook goed overeen met koningin Paola. Je mag dat niet zeggen, maar Paola is ook 'très jolie mais très bête'. Waarom is Albert op een ander gaan kijken, denk je?.De basis van de relatie tussen Laurent en Claire is goed, maar het zijn -excusez-moi le mot - simpele mensen. Daardor lijkt elke ruzie op een scheiding. Bovendien: deze week is Paola nog met Claire op stap geweest en dat zou ze niet doen mocht het echt zo slecht gaan. Mochten Claire en Laurent scheiden, dan denk ik niet dat Paola nog met de ex-vrouw van haar zoon gezien zal willen worden".

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234