Zaterdag 18/09/2021

Prijs voor 'Primeurs'

BRUSSEL l Op het Salon du Livre Gour- mand in Brussel werd het boek De primeurs van Marc Declercq uitgeroepen tot beste culinaire boek van het jaar. Is de aanwezigheid van nagenoeg alle basisproducten het jaar rond een verrijking of een verarming? Dat was de vraag die de auteur als uitgangspunt nam. Een beetje van de twee, maar als we de seizoenen volgen, concludeert hij, krijgen we betere producten, die minder op houdbaarheid en meer op smaak zijn gekweekt. Daarom belicht hij de achtergronden van seizoenproducten, vertelt hij over hun oorsprong, kenmerken en gebruik in de keuken.

Marc Declercq is freelance culinair journalist voor onder meer Feeling en De Stan- daard, en auteur van ettelijke culinaire boeken. De jury bestond uit prominente Bel- gische chefs en culinaire journalisten. (AG)

De primeurs, Marc Declercq, uitgeverij Borgerhoff&-Lamberigts, met recepten van Patrick Caignau, foto's van Ivan Put, 400 p.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234