Zondag 17/10/2021

Portret van Pierre Rolland

null Beeld AP
Beeld AP

Kort portret van Pierre Roland, vandaag winnaar van de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk.

Voor het tweede jaar op rij schreef de Franse wielrenner Pierre Rolland de 'koninginnenrit' van de Ronde van Frankrijk op zijn naam. In 2011 zegevierde de renner van Team Europcar in de rit naar l'Alpe d'Huez, vandaag arriveerde hij na een loodzware rit solo aan de finish in skioord La Toussuire. "Ik voel me thuis in de Alpen", aldus Rolland. "Over deze etappe droom ik al een half jaar, omdat dit voor mij de zwaarste van deze Tour is."

Geboren op 10 oktober 1986 in Gien, Frankrijk
Lengte: 1m84
Gewicht: 67 kg
Prof sinds 2007
Teams: Crédit Agricole (2007-2008), BBox Bouygues Telecom (2009-2010), Team Europcar (2011-2012)

Palmares
Aantal overwinningen als prof: 7
- 2007: 2 zeges - rit Le Tropicale Amissa, rit Ronde van de Limousin
- 2008: 0 zeges
- 2009: 0 zeges - 22e in eindstand Tour
- 2010: 1 zege - rit 4 Omloop van Lotharingen - 58e in eindstand Tour
- 2011: 2 zeges - rit 19 Tour de France, Lisieux (crit.) - 11e in eindstand Tour
- 2012: 2 zeges - rit 3 Ster van Bessèges, rit 11 Tour de France

null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234