Dinsdag 18/02/2020

Portret Tomislav Ivic

Beeld BELGA

Een kort portret van de Kroatische trainer Tomislav Ivic, die gisteren op 77-jarige leeftijd overleden is in het Kroatische Split:

Geboren op 30 juni 1933 in Split en aldaar overleden op 24 juni 2011.

Trainerscarrière:
1967-1968 - RNK Split (Joe)
1968-1972 - Hajduk Split (jeugd) (Joe)
1972-1973 - Sibenik (Joe)
1973-1974 - Joegoslavië (assistent-trainer)
1973-1976 - Hajduk Split (Joe)
1976-1978 - Ajax Amsterdam (Ned)
1978-1980 - Hajduk Split (Joe)
1980-1983 - Anderlecht
1983-1984 - Galatasaray (Tur)
1984-1985 - Dinamo Zagreb (Joe)
1985-1986 - Avellino (Ita)
1986 - Panathinaikos (Gri)
1987 - Hajduk Split (Joe)
1987-1988 - FC Porto (Por)
1988-1990 - Paris Saint-Germain (Fra)
1990-1991 - Atlético Madrid (Spa)
1991 - Marseille (Fra)
1992 - Benfica (Por)
1993-1994 - FC Porto (Por)
1994-1995 - Kroatië (assistent-trainer)
1995 - Monaco (assistent-trainer)
1995 - Fenerbahçe (Tur)
1995-1996 - Verenigde Arabische Emiraten
1996 - Al Wasl (VAE)
1997 - Hajduk Split (Kro)
1998 - Iran
1998-1999 - Standard Luik
2000 - Standard Luik
2001 - Marseille
2003-2004 - Al-Ittihad Jeddah (SAr)

Palmares:
Internationale trofeeën:
Uefa Super Cup: 1988 met FC Porto
Intercontinentale beker: 1988 met FC Porto

Joegoslavië:
Landskampioen: 1974, 1975 en 1979 met Hajduk Split
Beker: 1972, 1973, 1974, 1975, 1976 met Hadjuk Split

Nederland:
Landskampioen: 1977 met Ajax Amsterdam

België:
Landskampioen: 1981 met RSC Anderlecht
Vicelandskampioen: 1982 en 1983 met RSC Anderlecht
Bekerfinalist: 1999 en 2000 met Standard

Turkije:
Beker: 1985 met Galatasaray

Griekenland:
Landskampioen: 1987 met Panathinaikos

Portugal:
Landskampioen: 1988 met FC Porto

Spanje:
Beker: 1991 met Atlético Madrid

Frankrijk
Landskampioen: 1992 met Olympique de Marseille (maakte er het seizoen niet af)

(belga/adv)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234