Donderdag 13/08/2020

POPERINGE

Amfora ligt genesteld in een oksel van de Markt in Poperinge. Het is een hotel met bar en restaurant, en die laatste onderging een heuse make-over.

Je ziet zo dat de uitbaters iets van eten én interieur kennen: die lichtinval, die donkerrode tinten en die strakke stoelen getuigen van goede smaak. Als we binnenkomen, merken we dat er vroeg wordt gegeten. Klokslag twaalf uur zit de zaak al halfvol. Meestal komen hier habitués: soep en hoofdgerecht krijg je voor € 16 . De bediening is hartelijk, 'smakt dadier e bitje?' is hier een oprechte vraag.

De kaart oogt klassiek met garnaalkroketten, zalm, steak en vispannetje. Maar er zijn ook suggesties en een driegangenmenu aan € 49. Ons hapje bij onze martini's (€ 4,50) zet de toon: een erwtensoepje en een mousse van avocado met rivierkreeftjes. Het is de maand van de hopscheuten, dus zijn we verplicht toch minstens één gerecht met dit kostbare ingrediënt te bestellen: de finettes van speenvarken met beukenzwam en hopscheuten (€ 25), alsjeblieft. Vlotjes komt er een mooi bord met sneetjes varkensvlees en een kruidenslaatje. Het vlees is zacht van smaak en gaat goed samen met de aardse smaken van de hopscheuten en de beukenzwam.

Met de hoofdgerechten keren we terug naar onze klassiekers. Paling in het groen (€ 27,90) komt op tafel in een mooi kommetje, de portie is meer dan ruim, de saus lichtgroen en glad gemixt, maar mist een beetje diepgang. De frietjes en de mayonaise zijn correct, de Orval (€ 3,90) smaakt erbij. Bij de dochter is het stil, dankzij een mooi stuk verse zalm (€ 24), mousselinesaus en puree. De boschampignons en de pompoencrème geven het een aparte toets. De saus is hier ook het enige puntje van kritiek: bitterheid overheerst. Bij het dessert doen we Poperinge alle eer aan door de mazarinetaart (€ 7,90) te proeven, geserveerd met ijs (€ 6,30). Na een espresso (€ 2,30) vragen we de rekening. Die klokt af op € 107,90. Dat interieur, die keuken: dit is een restaurant om te koesteren!

Voorgerecht: € 4,50 - € 27 Hoofdgerecht: € 18 - € 35 Nagerecht: € 6,30 - € 9,50

Ma en do tot zo van 8u tot 21u.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234