NieuwsDe mensen
Peter Vandermeersch, Min Hee Bervoets en Karel De Gucht
Wordt grote baas van Mediahuis Ierland
Peter Vandermeersch, CEO
Peter Vandermeersch, voormalig hoofdredacteur van De Standaard in België en NRC in Nederland, wordt CEO van Mediahuis Ierland, de grootste mediagroep van dat land. Hij volgt er op 1 augustus een andere Belg, Marc Vangeel, op. Vandermeersch was al actief bij Mediahuis Ierland. Als uitgever boog hij zich onder meer over de langetermijnstrategie en de digitale transformatie van de groep die in 2019 door Mediahuis werd overgenomen. “Met Peter aan het hoofd van onze Ierse organisatie ben ik ervan overtuigd dat Mediahuis Ierland zijn sterke groei zal voortzetten”, zegt de topman van de Mediahuis-groep, Gert Ysebaert. De Ierse groep telt achttien titels in Ierland en Noord-Ierland, waaronder Irish Independent en Belfast Telegraph. Er werken meer dan 700 mensen.
Voor vijfde keer veroordeeld in politierechtbank
Min Hee Bervoets, choreografe
Min Hee Bervoets, het jurylid uit So You Think You Can Dance, kent de politierechtbank al bijna even goed als de dansstudio. De choreografe moest zich voor de vijfde keer verantwoorden voor een politierechtbank omdat ze onverzekerd rondreed met een nummerplaat van haar vorige voertuig op haar nieuwe voertuig. “Ik was niet op de hoogte dat het niet mocht”, verklaarde ze in de rechtbank. “Mijn vorige voertuig was al weg en ik dacht dat ik intussen zo mocht rijden, maar dat was dus blijkbaar niet het geval. Ik erken dat ik hier fout ben geweest.” Nochtans werd ze eerder ook al veroordeeld voor het rijden zonder verzekering, en zou ze haar les toch al moeten geleerd hebben volgens de rechtbank. Min Hee Bervoets kreeg een boete van 2.400 euro en drie maanden rijverbod.
Krijgt opnieuw gelijk in belastingzaak
Karel De Gucht, politicus
In de belastingzaak rond voormalig Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs heeft het Gentse hof van beroep geoordeeld dat het echtpaar de verliezen van zijn Italiaanse landbouwbedrijf mag aftrekken van zijn Belgische belastingen. Aanvankelijk bepaalde de Gentse rechtbank van eerste aanleg dat de beroepsverliezen niet afgetrokken konden worden en werd een belastingverhoging van 10 procent opgelegd. Het hof vernietigt nu de verhoging omdat hun “(deels) onjuiste aangifte” het gevolg was van het eerder ingenomen standpunt van de belastingen. “Het hof van beroep heeft terecht beslist dat de Italiaanse landbouwactiviteiten wel degelijk een echte economische activiteit vormen, en geen hobby zoals de BBI beweerde”, zegt Bruno Cardoen, de advocaat van De Gucht.