Zondag 25/08/2019

Parket in Beroep tegen buitenvervolgingstelling Eddy Wauters

Het parket van Dendermonde gaat in beroep tegen de buitenvervolgingstelling van Eddy Wauters, de voorzitter van tweedeklassevoetbalclub FC Antwerp die verdacht wordt van lidmaatschap van een criminele organisatie en mededaderschap aan het witwassen van misdaadgeld. Dat meldt parketwoordvoerder Theo Byl.

De raadkamer in Dendermonde besliste op 19 oktober dat Eddy Wauters niet voor de correctionele rechtbank moest verschijnen omdat de aanwijzingen in het strafdossier onvoldoende zwaar waren. Het parket had aanwijzingen dat Wauters, gewezen voorzitter van de toenmalige Kredietbank, bemiddelde in een transactie met misdaadgeld.

Uit het onderzoek bleek dat een criminele organisatie illegale gelden verzamelde op een rekening in Luxemburg. Dat geld, een bedrag van 900.000 euro, werd via Denemarken verdeeld naar onder meer Mauritius, Malta en Slovenië.

Een bedrag van 200.000 dollar kwam op de rekening van voetbalclub Antwerp terecht. De financi'le instellingen zouden wantrouwig gestaan hebben tegenover de oorsprong van het geld, maar Wauters zou zijn invloed gebruikt hebben om de transactie toch te laten doorgaan.

Wauters heeft altijd ontkend dat hij bemiddelde om de 200.000 dollar te verkrijgen. Door het beroep van het parket zal de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent zich over de zaak moeten buigen. (belga/dm)

Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden