Zondag 19/05/2019

Dierenwelzijn

Pamela Anderson schrijft brief naar Ben Weyts: “Dank u, Vlaanderen!”

Pamela Anderson prijst minister Weyts in een brief. Beeld EPA/Photo News

De Amerikaanse actrice Pamela Anderson dankt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voor zijn inspanningen en de ethische bekommernissen van de Vlaamse regering. Dat deed ze in een persoonlijke brief aan minister Weyts naar aanleiding van het nakend verbod op pelsdierkwekerijen en dwangvoederen voor foie gras.

Op 22 juli 2018 besliste de Vlaamse regering pelsdierkwekerijen en dwangvoederen voor foie gras te verbieden. Vandaag stemt het Vlaams parlement over het ontwerp van decreet ter zake.

“Ik ben heel blij te vernemen van mijn vrienden bij GAIA en PETA dat de Vlaamse regering beslist heeft de pelsdierkweek en het dwangvoeren voor foie gras te verbieden”, schrijft Anderson in de brief. “Dat is werkelijk uitstekend nieuws voor honderdduizenden weerloze dieren. In naam van de dieren: dank u Vlaanderen, dank u België!”

Pelsdierkwekerijen

Het is trouwens niet de eerste keer dat Anderson in haar pen kruipt en Vlaams minister Weyts een briefje stuurt. In 2017 spoorde de actrice de N-VA-minister aan om werk te maken van het verbod op pelsdierkwekerijen.

En ook al wordt Weyts in de brief aangesproken als “Belgisch minister”, toch is Weyts erg tevreden met de felicitaties van Pamela Anderson. “Ik wil Pamela Anderson op mijn beurt bedanken voor al het werk dat zij doet voor Dierenwelzijn. Haar bekendheid is een megafoon waarmee ze veel ruchtbaarheid geeft aan dierenwelzijnsproblemen. Je kan misschien veel over haar zeggen of denken, maar haar inzet werkt wel”, aldus Weyts.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.