Vrijdag 19/07/2019

Optimisme in moeilijke tijden

Het Gentse kunstencentrum Nieuwpoorttheater sluit het seizoen af met State of Waste een zevendaagse die de ondertitel kreeg: "een festival rond fabels en optimisme in moeilijke tijden". Het Dorkbotfestival zoekt verlichting in de nieuwe media, Benjamin Verdonck en Willy Thomas in de fabels van Toon Tellegen met 313/Misschien wisten ze alles. De Roovers brengen hun op Ovidius geïnspireerde Metamorphosen, Geert Six en zijn Unie der Zorgelozen Kiezen of Verliezen. Luc Nys inspireerde zich voor Wakker op Rimbaud, Büchner, een fietswiel, zevenmijlslaarzen en een Monopoly-spel. Reckless Sleepers laat je aan de dis zitten tijdens Het laatste avondmaal van beroemde mensen: van de mango, chocoladecake tot zeven roze kaarsen op een kokosnoot voor Andy Warhol, Franz Kafka en The Wicked Witch. Toneelgroep Ceremonia presenteert er haar nieuwste stuk Brand, geïnspireerd op de concentratiekampervaringen opgetekend door de Gentse brandweerman Julius Vandenberghe. Daarnaast worden ontmoetingen en debatten georganiseerd over hoe je goed te voelen in een wereld die naar de kloten gaat. Namelijk, door oplossingen te zoeken, samen met de mannen van Union Suspecte in De leeuw van Vlaanderen) en de nieuwsdienst van het Nieuwpoorttheater die iedere avond een journaal organiseert waar concrete maatschappelijke problemen aan de kaak worden gesteld.

State of Waste tot 29 mei in het Nieuwpoorttheater, Gent. Info en tickets: 09/223.00.00 of www.nieuwpoorttheater.org.

Metamorphosis

Het Gentse theatergezelschap Belusa, een samenvoegsel van Belgium en USA, heeft zich tot nobel streven gesteld Engelstalig theater op de Vlaamse planken te brengen. Vorig jaar brachten ze een gesmaakte versie van Pinters The Lover, dit jaar wagen ze zich aan de spinsels van Kafka. In Metamorphosis, een novelle van Franz Kafka, verandert Gregor, een jonge verkoper van de ene dag op de andere dag in een kever. Soms is hij een held en grauwt, spuwt en knaagt hij met diepgang over het verlies van structuur en emoties. Soms voelt hij zich behandeld als een kever: een smerig, verdoken, vervloekt ding dat steevast buitengeborsteld wordt. Hij is introvert, artiest, jood, schrijver en daarom een kever: Kafka. Een voorstelling van en met Taunya Renson-Martin, Lucas Tavernier, Steven De Schepper, Heidi De Grauwe, Walter de Groote en Serge Renson

Metamorphosis, van 21 tot 23 mei en op 29 en 30 mei in Theater Tinnenpot. Info en tickets: 09/225.18.60. Opvoering in het Engels.

(LiLa)

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden