Woensdag 01/02/2023

Op zoek naar Duivelse gekte? Hier kan u heen

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

Vlaanderen zal tijdens het WK voetbal vol grote schermen staan. Marktpleinen en cafés worden omgetoverd tot Braziliaanse dorpen. Wie geen zin heeft om thuis alleen voor tv te zitten, zal zelfs in de kleinste gemeenten in de massa kunnen opgaan. De wereldbeker wordt één groot feest in openlucht. Hier vindt u alvast een eerste lijst van plaatsen waar u niets van de WK-gekte zal missen. Wees er echter maar van overtuigd dat deze nu al fraaie selectie de komende weken alleen maar groter zal worden. Organiseert u ook een evenement rond het WK voetbal en staat u nog niet in deze lijst, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar regio@hln.be met duidelijke vermelding van 'Duivelse gekte' als onderwerp van uw mail.

WEST-VLAANDEREN

WAREGEM
Waregem Expo wordt een Braziliaanse voetbaltempel met led-schermen van 70 vierkante meter, een strand, een meterslange bar, Braziliaanse danseressen, een Braziliaanse percussieband, dj's enz. Er worden 5.000 voetbalsupporters verwacht.

KORTRIJK
Twee grote schermen op het Schouwburgplein en voetbaldorp met animatie. Acht wedstrijden in de voorrondes en vanaf de kwartfinale iedere wedstrijd op de schermen. Vrije toegang. Eerste details op www.wk-in-kortrijk.be

IEPER
Vlamertings kermiscomité en Vlamertingse Duivelboys (fanclub) zetten groot scherm op dorpsplein.

POPERINGE
Groot scherm in zaal boven café Oud Vlaenderen.

INGELMUNSTER
Groot scherm op Marktplein, met Braziliaanse animatie.

ROESELARE
Matchen van Rode Duivels en topwedstrijden op groot scherm van 'Hotel M', de nieuwe zomertalkshow van Marcel Vanthilt die tijdens het WK neerstrijkt op Stationsplein.

IZEGEM
- Tennisclub Isis bouwt een Braziliaans dorp op zijn terreinen. De groepswedstrijden zijn er op groot scherm te zien, Braziliaanse danseressen zorgen voor de nodige sfeer.
- De gemeente zendt de match tegen Rusland uit op groot scherm op de Grote Markt. De andere matchen van de Belgen zijn op groot scherm in cultuurhuis De Leest te zien.

BRUGGE
- Groot WK-dorp op 't Zand met een scherm van 100 vierkante meter.

KNOKKE
Café Yssi's plaatst groot scherm op Verweeplein.

BLANKENBERGE
- Groot scherm in surfclub Beachclub.
- Op dinsdag 17 juni en donderdag 26 juni een WK event:
BBQ en voetbal op de grote markt van Blankenberge door Grillrestaurant Meatpoint en sfeercafé De Bourse

KORTEMARK
Cadaatan Kortemark brengt alle matchen van de Belgen op groot scherm om geld in te zamelen voor de door Haiyan getroffen gebieden in De Filippijnen.

TIELT
Alle matchen van de Belgen en de finale op groot scherm op de markt.

WERVIK
Finale op groot scherm op Sint-Maartensplein.

OOSTENDE
'Brazil aan zee' met 37 schermen, waarvan 5 grote. Na de openingsmatch optreden van Regi, Jan Ceulemans is peter van het initiatief.

BREDENE
Groot scherm in het Staf Versluyscentrum voor de Belgische matchen.

NIEUWPOORT
Twee schermen in zaal Isara, op de Brugsesteenweg, alleen de Rode Duivels worden getoond.

OUDENBURG
Bikers Loft Groenendijk serveren in hun motel de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm.

DENTERGEM
Groepswedstrijden Duivels op groot scherm op de parking achter het JOC. WK-openingsfuif op vrijdag 6 juni.

VEURNE
Groot scherm op de Appelmarkt.

DIKSMUIDE
Op 17 juni (België - Algerije) groot scherm op Grote Markt.

KOKSIJDE
- Vanaf 12 juni in Sint-Idesbald pop-up Café Brasil.
- Evenementenput voor gemeentehuis. Alle matchen van de Rode Duivels. Gratis.

DE PANNE
Voetbaldorp op 17 juni in de Sloepenlaan voor België - Algerije

HARELBEKE
Matchen van de duivels ook op groot scherm in jeugdcentrum t'sas in Harelbeke. dit evenenment is tvv chiro Bavikhove mvg, Stijn Soetaert.

OOSTROZEBEKE
Het jeugdbestuur van voetbalploeg Kscor organiseert de voorrondewedstrijden op groot scherm in OC Mandelroos. Inkom is gratis.

GISTEL
In zaal Zomerloos, in de Sportstraat, kan je één match van de Rode Duivels meepikken. Tijdens het jaarlijkse tornooi van zaalvoetbalploeg Carrewyn kan je de match op 22 juni tegen Rusland zien. De ploeg en organisatoren willen er een familiefeest van maken en verzorgen ook kinderanimatie.

DE HAAN: In bar La Rana, in de Driftweg 21, kan je niet alleen de matchen van de Rode Duivels volgen, maar die van elke ploeg. De wedstrijden zijn te volgen op groot scherm en de zaak organiseert promo's per match. Je kan ook een pronostiek inzetten vanaf 2 euro. Wie op Facebook het evenement van La Rana deelt, maakt kans op een meter Jupiler.

TIELT
Jubileumeditie van de Verona Cup, een zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 7 juni. Na het toernooi is er een avondprogramma met o.a. de Rode Duivels vs Tunesië op groot scherm. Ten voordele van de 'Vriendenkring Brandwondenpatiënten UZ Gent' wordt er een supertombola georganiseerd met tal van mooie prijzen,
waaronder een damesfiets, truitjes van Thomas Meunier (Club Brugge) , Kevin De Bruyne, Jens Naessens (Zulte Waregem),...

WINGENE
Met onze officiëlle supportersvereninging de Red Devils willen wij onze gemeente warm maken voor het WK gebeuren. We willen onze gemeente de kleuren van de Rode Duivels geven. Een grote Red Devil epedemie zal uitbreken in onze gemeente. Wij zenden alle matchen van de Rode Duivels live uit op groot scherm in de Wissel. Ondertussen draagt de Wissel al de naam Maracanã.

POLLINKHOVE
De Gezinsbond van Pollinkhove zendt op zondag 22 juni de match België-Rusland uit in zaal Concorde in Pollinkhove. De deuren gaan vanaf 16 uur open.

WOUMEN
In heel wat cafés in de regio zal je het WK voetbal kunnen volgen, zo ook in 't Rooneplezier rechtover De Blankaart in Woumen. "Voor de wedstrijden van de Rode Duivels zullen we een groot scherm plaatsen. Tijdens de wedstrijd kost een pintje maar één euro. We zullen ook nog andere bieracties uitwerken want we willen van het voetbal één groot feest maken", nodigt Bart Vanhee uit. Ook de andere matchen tijdens het WK zal je er kunnen bekijken. Er is ook een pagina aangemaakt op Facebook die je terugvindt op Rooneplezier WK voetbal Brazilië. Daarop kan je de acties ontdekken. Bart Vanhee en zijn team nodigen je alvast uit naar de openingsmatch op 12 juni.

JONKERSHOVE
De voetbalclubs KWS Houthulst en KE Jonkershove supporteren voor de Rode Duivels. "We zullen de drie matchen van de Belgen uitzenden op een groot scherm in het dorpshuis in Jonkershove. Op donderdag 26 juni zenden we ook de historische match Rusland-België van het WK in 1986 uit om 19.30 uur", zegt Luc Gadeyne. "We zorgen voor aangepaste kinderanimatie zodat de ouders zonder zorgen kunnen genieten van het voetbal. Als de Belgen doorstoten naar de volgende ronde breien we een vervolg aan dit voetbalverhaal. We roepen de toeschouwers op om hun origineelste voetbalplunje aan te trekken. We leggen alvast een prijs aan de kant voor de meest originele Rode Duivel. We zorgen ook voor lekkere barbecueworsten en voor cocktails en cava." Je bent op 17 en 22 juni welkom vanaf 16 uur en op 26 juni vanaf 19 uur.

NIEUWPOORT
Het Nieuwpoortse stadsbestuur haalt zijn Belgische vlag boven en richt in het ontmoetingscentrum Ysara in de Dienstweg Havengeul 14 een sportcafé in wanneer de Rode Duivels spelen. Op een groot scherm kan je onze spelers op dinsdag 17 juni zien shotten tegen Algerije om 18 uur, op zondag 22 juni tegen Rusland om 18 uur en op donderdag 26 juni tegen Zuid-Korea om 22 uur. De deuren van Ysara gaan telkens één uur voor de wedstrijd open. De inkom is gratis en het is niet verboden om in voetbalplunje te komen of vlaggen mee te brengen.

Zowel in Oostduinkerke als in Koksijde hebben ze een actie uitgewerkt voor het wereldkampioenschap voetbal. KVVO zendt de matchen van de Belgen uit in zijn stadion in Oostduinkerke. Ze werken speciale acties uit en na de match zorgt een dj voor de ambiance. Wie verkleed is in de Belgische drie kleuren krijgt een gratis cocktail. Elke match is er ook een gratis vat. Ook KVV Coxyde zendt de drie matchen van de Belgen uit op een groot scherm in de evenementenput bij het gemeentehuis in de Zeelaan. Eet- en drankstanden en muziek van dj Fabrice zullen het tot een gezellig evenement maken.

DIKSMUIDE
Gianni Sennesael (24) uit Diksmuide, gekend van zijn deelname aan binnen- en buitenlandse modellenwedstrijden, organiseert met zijn neef het evenement 'Diksmuide for Brasil' op de Grote Markt in Diksmuide op 17 en 26 juni. "Ik voetbal zelf al sinds mijn vijfde verjaardag en wil van dit wereldkampioenschap één groot feest maken", zegt Gianni. "'Diksmuide for Brasil' vindt plaats op 17 juni vanaf 16.30 uur en op 26 juni vanaf 19 uur. We zenden dus de matchen uit tegen Algerije en Zuid-Korea. De helft van de Grote Markt zullen we omvormen tot een voetbaldorp met een friet- en worstenkraam, vip-tent, cava-bar en springkasteel voor de kinderen." Je kan het evenement volgen op Facebook.

OEDELEM
VZW Den Bunker organiseert in samenwerking met Gemeente Beernem, VVC Oedelem, Café Mitra en De Klimop de uitzending van alle matchen van de Rode Duivels op de markt van Oedelem die wordt omgetoverd tot een Belgische getinte feestruimte waar de Groot-Beernemnaars samen het spektakel kunnen beleven.

LIMBURG

GENK
Groot fandorp op C-Mine.

HASSELT
WK-dorp op het Dusartplein.

ZONHOVEN
Groot scherm op het Kerkplein.

LUMMEN
Groot scherm in GCOC Oosterhof.

SINT-TRUIDEN
Café brazil op de Grote Markt, met Jean-Marie Pfaff als eregast.

BREE
Groot scherm op het festivalterrein van Afro-Latino in Bree. België-Rusland, zondag 22 juni.

OPGLABBEEK
Groot scherm tijdens wedstrijden van de Belgen in het paardensportcentrum Sentower Park.

MEEUWEN-GRUITRODE
- Café 'Het Complot' in de Hoogstraat in Meeuwen voorziet tent en scherm gedurende de duur van het hele WK.
- De Jan Van Goorstraat in Gruitrode voorziet ook een groot scherm, wel enkel wanneer België speelt.

BOCHOLT
Scherm van 3 bij 3 meter in het parochiehuis. Enkele horecazaken hebben de handen in elkaar geslagen om de sfeer van het WK naar Bocholt te brengen. Inkom is gratis op 17, 22 en 26 juni.

BILZEN
Mega scherm van 25m² en tribune in Sporthal De Zonhoeve. Plaats voor 1000 supporters

RIJKHOVEN
Op 22 juni Rode Duivelsdorp in Rijkhoven. Parking café ' t Lindje

ANTWERPEN

ANTWERPEN

ANTWERPEN
- Dance With The Devils in Sportpaleis.
- Groot scherm op Dageraadplaats voor alle Duivelswedstrijden.
- Parking Waagnatie voor alle groepswedstrijden van de Duivels en alle wedstrijden vanaf de kwartfinale.
- Stadspark op 5 juli, nav Feest ih Stadspark.
- België-Rusland op 22 juni op de Grote Markt.

BERENDRECHT
Plein Viswater, Tongerlostraat Berendrecht. Alle groepswedstrijden van de Duivels.

BORGERHOUT
Alle wedstrijden van de Duivels in de Roma en op het Moorkesplein.

WILRIJK
WK-dorp Wilrio, Bist, alle wedstrijden van 12 juni tot 13 juli.

TURNHOUT
Groot scherm op de Grote Markt tegen de gevel van het (oude) stadhuis.

HERENTALS
Groot scherm op Grote Markt voor wedstrijden Duivels.

HOOGSTRATEN
Op het pleintje naast de Vrijheid, plaats voor 350 man.

BRASSCHAAT
Groot Duivelsdorp, Bar Bras-île, naast het zwembad van de Sportoase.

HEMIKSEM
Twee grote en een aantal kleinere schermen op de Zomerbar. Na wedstrijden van de Belgen telkens nog Rode Duivels-party.

SCHILDE/'s GRAVENWEZEL
Jaarlijkse dorpsdag op 21 juni helemaal in teken van WK.

LIER
Bar Brazil op de voetbalterreinen van vierdeklasser Lyra. Alle wedstrijden van het WK op groot scherm, ten voordele van een goed doel.

MECHELEN
- Gouden Carolus Hal wordt tijdens wedstrijden van Rode Duivels een Braziliaanse voetbaltempel.
- Stad en horeca plannen grote schermen.

PUURS
- Parking begraafplaats

ZONDERSCHOT
Chiro terreinen Withofstraat.

BERLAAR
Café Den Hoek heeft scherm van zes vierkante meter.

PUTTE
Groot scherm in in cc Klein Boom.

LINT
Groot scherm in de AED Studios.

BOECHOUT
- Twee schermen in zomerbar BeachOut.
- Groot scherm in zaal Vooruit.

MORTSEL
Twee schermen in de zomerbar Bar4.

EDEGEM
Wedstrijden van Rode Duivels op groot scherm in Theater Cartouche.

MALLE
Ook hier zullen de voetbalfans zich voorbereiden op het WK met twee grote schermen. Café XTRA (Oostmalle, plaatst een scherm op de Dorpsplaats) en café de Valk (Oostmalle, mag een scherm in de Kloosterstraat zetten).

'S GRAVENWEZEL
Op 26 juni wordt in 's-Gravenwezel (Schilde) de wedstrijd van de Rode Duivels uitgezonden op een scherm van 12m². De locatie is aan de voetbalvelden van KSK 's-Gravenwezel aan de Gilles de Pélichylei.

KONTICH
In Kontich organiseert de middenstandsvereniging VANK i.s.m. de Kontichse horeca op 22 juni op het gemeenteplein een voetbalfestijn op groot scherm.

HOBOKEN
Voetbalclub SK Berkenrode organiseert 'Bar Brasil'. Iedere match zal worden uitgezonden op een groot scherm. Bar Brasil vindt plaats op de terreinen van SK Berkenrode.

TURNHOUT
Duvelse Binken Turnhout organiseren wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm in Zaal de groene Chiro, Koningin Elisabethlei 3-5

VLAAMS-BRABANT

VILVOORDE
Groot scherm op de Grote Markt. Plaats voor 2.000 supporters.

GRIMBERGEN
Scherm van 18 vierkante meter op de parking van de Pastoor Woutersstraat.

ELEWIJT
Café Den Druugen Airing bouwt tribune met 112 plaatsen en plaatst een groot scherm.

OVERIJSE
Groot scherm in de bioscoopzaal van De Bosuil in Jezus-Eik. Plaats voor 600 supporters.

MEISE
Groot scherm in het centrum van Meise.

BRUSSEL
Groot scherm op de esplanade van het Koning Boudewijnstadion, en op de Marathonlaan.

SINT-PIETERS-WOLUWE
Groot scherm op het Dumonplein.

OUDERGEM
Grote schermen in het centrum, in de St-Juliaanwijk en op het Pinoyplein.

UKKEL
Groot scherm op het St-Jobplein.

JETTE
Groot scherm op het Spiegelplein.

VORST
'Dance with the Devils' in Vorst Nationaal op speeldagen van de Rode Duivels.

TIENEN
Spiegelstraat wordt voetbalstraat. Wedstrijden van de Rode Duivels zijn te volgen op kleine en grote schermen. Dj's na de matchen.

HOEGAARDEN
Grote schermen op het Dorpsplein, met VIP-tafels waar ex-internationals op uitgenodigd worden.

GLABBEEK
Jeugdhuis Bunker bouwt tribune en zendt het hele WK uit.

ZOUTLEEUW
Supportersclub Rode Duvels Hageland organiseert evenementen in De Passant.

AARSCHOT
Groot scherm op de Grote Markt. Op woensdag 11 juni wordt, als opwarmer, de docu 'Mexico '86' getoond.

HAACHT
Alle wedstrijden van WK op 10 vierkante meter scherm op parking Sporthal Den Dijk.

LEUVEN
- Groot scherm in concertzaal Het Depot.
- Ook bij Downtown Jack kan je het WK volgen op 2 grote schermen. Niet alleen de matchen van de Belgen, maar alle matchen.
- Aan Den Dreef kan je op 17 juni (aftrap 18u.) naar België-Algerije gaan kijken. Let wel: toegang is niet gratis, maar in ruil krijg je wel een frisse pint en gratis friet.

HERENT
Groot scherm in zaaltje van café Den Travoo als de Belgen spelen.

HALLE
Grote schermen op de Grote Markt, Beestenmarkt en Possozplein.

BIERBEEK
Op 22 juni een 'WK-smultour'.

KAMPENHOUT
Grote schermen in de sporthal.

LUBBEEK
Rode duivels op groot scherm in kantine SMS Lubbeek

BOORTMEERBEEK
De match België - Rusland op zondag 22/6 wordt ook op groot scherm uitgezonden op de Bergfeesten in Boortmeerbeek.

OOST-VLAANDEREN

GENT
- 'Love The Samba' van Q-Music in Ghelamco Arena.
- Vooruit: wedstrijden van de Belgen en finalerondes.
- WK pop-upcafé in restaurant Kapittelhuis.
- DOK: alle wedstrijden.
- GUSB watersportbaan, 2 wedstrijden.
- Keizer Karel Cup Blaarmeersen, 3 wedstrijden.
- Buurtloods Patrijsstraat, wedstrijden Belgen.
- Bateas, Dendermondsesteenweg Sint-Amandsberg, alle matchen.
- KVE Drongen, wedstrijden van de Belgen.
- SIVI Maisstraat, wedstrijden van de Belgen.
- Roei en sportvereniging Vissersdijk, wedstrijden van de Belgen.

WICHELEN
- Rode Duivels op groot scherm in het Gildenhuis op Margote.
- Matchen van de Belgen in de kapel van de Bruinbeke.

WETTEREN
- Op het tijdelijke strand aan de Scheldekaai op de Aard.
- Op het terras van café De Beurs.

MERELBEKE
Aan het parkeerterrein achter het Vredegerecht.

ZOTTEGEM
Tijdens buurtfeest in Leeuwergem.

SINT-LIEVENS-HOUTEM
't Stamcafe op de Markt heeft de binnenmuren in de Belgische driekleur geschilderd en een extra tv geplaatst.

GERAARDSBERGEN
Aanvraag voor groot scherm op Markt.

HERZELE
Groot scherm op Groenlaan.

AALST
- Groot scherm in het stadion van Eendracht Aalst.
- Road To Brasil plaatst op Werfplein groot scherm.
- Basketbalclub Okapi AAlstar plaatst scherm tijdens wedstrijden Rode Duivels.

NIEUWERKERKEN
Groot scherm op parking voor polyvalente zaal.

RONSE
Eerste match Rode Duivels op groot scherm in stationskwartier. Tweede op het Guissetplein, derde op Grote Markt.

KLUISBERGEN
Groot scherm op het Kwaremontplein.

NINOVE
Drie reuzenschermen in Café Roxy in de Geraardsbergsestraat. Opbrengst naar goede doelen: 'Fashion Against Rape' en 'Keep Africa Alive and Kicking'.

KERKSKEN
Pop-up sportbar in de zaal van café Roxy in de Driehoekstraat. Matchen op een groot scherm en verschillende kleinere flatscreens, die weggeschonken zullen worden.

BUGGENHOUT
Groot scherm, Dries in Opdorp.

DENDERMONDE
- Groot scherm in centrum De Vliet, Baasrode.
- Groot scherm in JH Zenith

EEKLO
Mogelijk groot scherm op de Markt.

ZELZATE
- Groot scherm voor de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels aan café Napoleon langs de Oostkade.
- Groot scherm in ontmoetingscentrum De Brug langs de Assenedesteenweg.

DEINZE
De stad plant een groot evenement, persconferentie op 17 mei.

ZULTE
Groot scherm voor drie wedstrijden Rode Duivels in Guldepoort in Machelen. Ook kwart- en halve finales en finale worden uitgezonden.

AALTER
Groot scherm voor match tegen Rusland (22 juni) op het dorpsplein van Lotenhulle.

EVERGEM
Groot scherm op zondag 22 juni (tegen Rusland) en op 26 juni (tegen Zuid-Korea).

LIERDE
Matchen Rode Duivels op groot scherm in ontmoetingscentrum De Lier.

GAVERE
Groot scherm in kantine KFC Gavere-Asper. Nog onduidelijk welke wedstrijden worden uitgezonden.

BERLARE
Festival Do Brasil in de Festivalhal: drie grote schermen, barbecue, sportquiz en kaarting.

OUDENAARDE
Wedstrijden Rode Duivels in openlucht aan de Qubus en de Ham.

MOERZEKE : Café De Klok plaatst een groot scherm op het dorpsplein. Er komt ook een dj langs.

KRUIBEKE
Drie voetbalploegen en café Tivoli organiseren Copa Crubeca op het grasveld aan het Onze-Lieve-Vrouwplein in Kruibeke: alle matchen van De Rode Duivels in openlucht op groot scherm van 15 m². Er is een zomerbar en randanimatie voorzien.

Organiseert u ook een evenement rond het WK voetbal en staat u nog niet in deze lijst, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar regio@hln.be met duidelijke vermelding van 'Duivelse gekte' als onderwerp van uw mail.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234