Dinsdag 23/07/2019

op het nieuws

reporters RTL-TVI 19.35

Tweeënhalf miljoen mensen zijn het slachtoffer van de hongersnood in Zuid-Soedan. Elke dag sterven tientallen kinderen. Carine en Gino Russo, die enkele dagen ter plaatse waren, getuigen over wat door sommigen de ergste hongersnood van de eeuw wordt genoemd. Voorts speurt het programma in de coulissen van de Agusta/Dassault-affaire. Het woord 'Uniop' zal tijdens het proces ongetwijfeld veel vallen. Camille Javeau, oud-directeur van dit onderzoekscentrum, praat over wat er zich in de coulissen van het eerste politieke proces in België heeft afgespeeld. Hij heeft het over het Hof van Cassatie, de Parti Socialiste, Guy Coëme en Guy Spitaels.

bouillon de culture FR 2 22.35

In zijn cultureel praatprogramma heeft Bernard Pivot het met zijn gasten over: 'Marguerite Duras et autres femmes intenables'. De gasten zijn: Laure Adler (Marguerite Duras), Marie Desplechin (Sans moi), Alicia Dujovne Ortiz (Femme couleur tango) en Françoise Verny (Pourquoi m'as-tu abandonnée?).

un lieu, un travail Arte 22.35

Sinds het begin van de intifada in 1988 kiezen veel Israëlische ondernemers liever migranten uit Oost-Europa, Afrika en Azië dan Palestijnen. Het aantal Palestijnse werknemers is op acht jaar tijd gedaald van 120.000 tot 45.000, terwijl het aantal migranten gestegen is van 5.000 tot 300.000.

aspekte extra ZDF 23.10

Steven Spielberg kreeg gisteren in Berlijn de Bundesverdienstkreuz voor zijn film Schindler's List. In deze reportage wordt aandacht besteed aan de door hem opgerichte Shoah Foundation.

columbus Ned 2 23.35

Eerste deel van een tweeluik over 'de moderne Russische tsaar' Boris Jeltsin. Hierin gaat de aandacht vooral naar de manier hoe Jeltsin na de staatsgreep tegen Gorbatsjov en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie de leider wordt van het nieuwe Rusland.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden