Woensdag 11/12/2019

Tourdagboek

Op Balkantournee met Intergalactic Lovers: "Een mengsel van vermoeidheid, katers en running jokes"

Beeld Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers, het beste wat Aalst naast het carnaval te bieden heeft zeg maar, is op tournee doorheen de Balkan. Voor De Morgen houdt het viertal een tourdagboek bij. U leest hieronder het verslag van de laatste twee dagen van de tour.

Dag 7: Belgrado-Boedapest

Normaal gezien hadden we in Belgrado afscheid moeten nemen van Nebosja. Maar die gedachte is gewoon ondraaglijk. We tolereren geen tegenspraak en nemen hem simpelweg mee naar Boedapest. Aan de Hongaarse grens hebben we dan toch eindelijk controle. De koffer gaat 2 keer open. Dan valt het verdict: "You are orchestra. Have nice shows." We passeren langs de nagelnieuwe prikkeldraad en zien perfect uitgelijnde rijen tenten staan. Vreemd genoeg is er geen mens te bespeuren.

Enkele uren later rijden we de parel van het Magyarenland binnen. We geven onze ogen de kost. Tijd voor een grondige verkenning is er echter niet. We moeten meteen aan de arbeid. De plaats van het gebeuren doet Amerikaans aan. Of roept meer bepaald herinneringen op aan onze passage in Austin (Texas) van 3 jaar geleden. Promotor van de show is club A38. Tevens organisator van het Sziget Festival. De plaatselijke geluidstechnicus ziet er uit als een boekhouder op daguitstap in Plopsaland. Een wit geruit hemd strak in de broek, afgeborsteld kort haar, een bril en Docksides. In zijn aktentas zitten ongetwijfeld boterhammen, witte sokken en een rekenmachine. Op enkele uitschuivers na doet hij zijn werk voorbeeldig.

Beeld Intergalactic Lovers
Beeld Intergalactic Lovers

Ons concert start al om 21u. Ontieglijk vroeg in vergelijking met de Balkanshows. De club loopt goed vol en we spelen een uitstekende match. Tijdens de dopingcontrole leveren we helaas een positief plasje af. We zitten 15 tot 20 Belgen boven het toegelaten hematocrietgehalte. Er volgt nog een uitvoerige nabespreking. Een goed stuk in de nacht wandelen we te voet naar Hotel Sissi. Nebosja moet 's morgens vroeg zijn trein halen. We overhandigen alvast een cadeautje en nemen onze berenknuffel in ontvangst. Wat een schitterende mens. We gaan hem missen.

Dag 8: Boedapest-Praag

De korte nachten en de lange afstanden beginnen door te wegen. Er hangt tourroes in het busje. Een mengsel van vermoeidheid, katers en running jokes. Geregeld vervallen we in aanstekelijke lachbuien. Niet in het minst omwille van onze steeds onfrisser uitziende koppen. Er is veel verkeer rond Praag. Voor het eerst halen we de soundcheck niet op tijd. Alle hens aan dek. Het is ondertussen al de tweede keer dat we in club La Loca spelen. De naam alleen al vat de zaak volledig samen. Minstens 89% op de schaal van lounge. Met dito muziek. Eigenlijk niet ons ding. Niettemin zit de bar afgeladen vol.

Het lijkt ons aangewezen om over te schakelen op DJ-jargon: "Do you want some more?"

..."YEEEEEEEEEEEEEAH!

"DO YOU WANT SOME MORE?"

..."YEEEEEEEEEEEEEAH!".

Beeld Intergalactic Lovers

Tijdens de show staat een rij beeldschone meisjes selfies te nemen. Tweedejaars studenten binnenhuisarchitectuur uit Gent. Eén derde van het publiek blijkt uit België te komen. Meteen na het optreden vertrekken Filip (correcte schrijfwijze Philipp), Patrick en Dennis richting België om aldaar hun respectievelijke taken als bandleider, geluidsman en manager van het geniale Go March waar te nemen. De rest blijft hangen op de afterparty tot een barman beslist dat er geen gratis drank meer is. De laatste Mohicanen bezoeken nog een kroeg in de buurt. De barvrouw blijkt een hilarische dronken walkure. Een passende aflsuiter. We kunnen tevreden naar huis.

Beeld Intergalactic Lovers

Dag 8: Praag-Aalst

Met 4 zijn we nog. De chefs/fondateurs van Intergalactic Lovers. We slijten de hele dag in de tourbus en arriveren rond 21u in Aalst. De Balkantour zit er nu echt op. Maar zaterdag volgt nog een epiloog. Rolling Stone Weekender aan de Duitse Oostzee. Dat wordt ons laatste kunstje voor dit jaar. Schluss damit.

Bekijk hier de volledige fotoreeks van Intergalactic Lovers on tour. Het verslag van de eerste dagen van de tournee vindt u hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234