Vrijdag 15/11/2019

‘Ooit bouw ik een mercado central in Antwerpen’

Niet alle creatieve reclamebureaus zetelen in Brussel. LDV United is even Antwerps als de A-campagne waarvoor het kantoor vorige week nog een Gouden Welp won. Of als oprichter en boegbeeld Harry Demey: “Er moet al veel gebeuren als ik op zaterdagavond niet naar Beerschot ga kijken.”

Hoe kwam u in de media terecht?

“Toen ik in de humaniora zat was café De Raaf onze stamkroeg. De mannen van de TUM, nu Sanoma, kwamen er ook. Het waren bladenmakers, en ik wilde journalist worden. Louis Van Raak, stichter van Story, was een van hen. Hij bood me na mijn humaniora aan om voor Story te komen werken. Dat bleek niet echt mijn ding te zijn. Mijn humanioraliefje werkte toen bij Makro, waar ze iemand zochten om de folders te maken. Daar heb ik de communicatiemicrobe opgedaan.”

Welke kranten en tijdschriften werden er bij u thuis gelezen?

“Dat was gene vette, ik kom uit een arbeidersgezin. Daar lag alleen Gazet van Antwerpen op tafel.”

Wat leest u nu?

“Nog altijd Gazet van Antwerpen, in het weekend De Morgen en Voetbalmagazine. Verder af en toe Humo, Knack en Goedele. En Media Marketing.”

Hoe zou u uw job zelf omschrijven?

“Intern manage ik creatief talent, naar buitenuit ben ik een inspirator, geen strateeg of salesman of wat dan ook.”

Wat vindt u zo leuk aan uw job?

“De veelheid van klanten en de diversiteit aan markten. Er zijn dagen dat ik bij wijze van spreken eerst bij vtm kom, dan bij De Standaard en ten slotte bij Red Bull. Ook leuk is dat we resultaat op korte termijn zien. Als we morgen een advertentie in de krant willen, komt die er.”

Wat is uw mooiste herinnering in de media?

“De Gouden Effie die we vorig jaar kregen voor Stad Antwerpen. Voor de eerste keer mocht ik zelf een podium op. Het was nog nooit gebeurd dat citymarketing zo’n erkenning kreeg. 1999 was ook een mooi jaar. LDV United was het eerste bekende bureau buiten Brussel. Ik durf mezelf soms voorhouden dat wij de macadam naar Antwerpen hebben gelegd. In 1999 kwam het samen: we waren Bureau van het Jaar’, als eerste niet-Brusselse bureau, we kregen de hoogste CCB-award en het CCB-gala vond voor de eerste keer plaats in Antwerpen.”

En uw slechtste herinnering ?

“Waar ik nog steeds ‘shit’ over kan zeggen, is het verlies van Telenet als klant. We waren samen gegroeid als bedrijf. Het was nog niet af.”

Wat is het eerste medium dat u ‘s ochtends raadpleegt?

“Gazet van Antwerpen of De Standaard op mijn iPhone, wat ’s ochtends iets comfortabeler is omdat ik op een vijfde verdieping woon. In de auto luister ik naar Radio 1 om mee te zijn.”

Zonder welk medium zou u absoluut niet kunnen?

“Televisie. Ik kijk gewoon graag tv, en het is leuk om de volgende dag op het bureau mee te leuteren over de programma’s van de vorige avond.”

Wie bewondert u in de media?

“Paul Jambers. Die bewondering is er pas onlangs gekomen toen zijn programma’s weer uitgezonden werden op vtm. Fascinerend als je ze terugplaatst in hun tijdsbestek. Nu realiseer ik me hoe baanbrekend en vernieuwend ze waren.”

Wat zou u doen als u niet in de media werkte?

“Ofwel iets in de schrijverij, ofwel in de lokale politiek gaan. Daar zullen mensen die me kennen niet van schrikken, maar daarnaast heb ik ook een droom, a plan without a deadline. Ken je de mercado central in Barcelona? Dat wil ik ook in Antwerpen. Ik heb er een draft voor liggen, maar om dat plan uit te voeren moet ik stoppen met wat ik nu doe.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik ben ongelukkig als ik niet één à twee keer per maand naar de film kan. Ik kan een geweldige vitamineboost krijgen van een expo als die van Stephan Vanfleteren in Gent of Sam Dillemans in Antwerpen. En er moet heel veel gebeuren als ik op zaterdagavond niet naar de thuiswedstrijden van Beerschot ga kijken.” (SVB)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234