Woensdag 20/10/2021

Onweerstaanbare aftershave bestaat echt

Mannelijke feromonen bevorderen de gezondheid van vrouwen, als ze minstens een keer per week seks hebben met een man

Brussel.

Eigen berichtgeving

Een aftershave die vrouwen aantrekt. Het bestaat, en het wetenschappelijke bewijs voor de onweerstaanbare werking van de aftershave is ook geleverd. Wetenschappers van de faculteit psychologie van de universiteit van San Francisco, van het Health and Nutrition department van het Brooklyn College in New York en het Athena Institute in Chester Springs hebben bij 38 mannen tussen 25 en 42 jaar een aftershave getest waarin mannelijke feromonen verwerkt waren. Feromonen zijn natuurlijke chemische substanties die het lichaam afscheidt en die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op het andere geslacht. Ze komen voor in het okselzweet en in andere lichaamsuitscheidingen van mannen en vrouwen. Van de 38 mannen mannen werd een placebo in hun aftershave gemengd. De mannen gebruikten deze aftershave gedurende twee weken. Ondertussen noteerden ze dagelijks hun 'socioseksuele' gedragspatroon.

De mannen bij wie er feromonen in de aftershave zaten, hadden beduidend meer seksuele betrekkingen met een vrouw, sliepen vaker bij een 'romantische partner', knuffelden en kusten meer, en maakten meer informele afspraakjes dan de mannen waarbij het placebo was gebruikt. Bij 41 procent van de feromonengebruikers steeg de seksuele activiteit met een vrouw gevoelig, terwijl dat slechts bij 9,5 procent van de placebogebruikers het geval was. Opmerkelijk is dat de gebruikers van feromonen en die van het placebo geen verschil vertoonden in hun masturbatiegedrag. Dat betekent dat feromonen een gunstig effect hebben op de aantrekkingskracht, maar daarom niet de seksdrive verhogen. Zes van de zeven mannen die geen regelmatige afspraakjes hadden met vrouwen, zagen hun agenda vol lopen met afspraakjes.

Het product dat in het onderzoek gebruikt werd, heet Athena Pheromone 10X, dat ontwikkeld werd door het Athena Institute. Dat werd gesticht door de biologe dr. Winnifred Cutler, een van de wetenschappers die in 1986 het bestaan van menselijke feromonen aantoonde.

Tegen 1979 was het bij biologen bekend dat insecten en sommige zoogdieren luchtjes afscheiden die een partner aantrekken. Cutler toonde aan dat ook mensen dergelijke seksluchtjes verspreiden. Opmerkelijk is dat deze 'luchtjes' geen geur hebben. Ze worden wel waargenomen door een aantal gevoelige zenuwen in de neus. De biologe was vooral geïnteresseerd in de gunstige effecten van de feromonen. Uit haar onderzoek is gebleken dat mannelijke feromonen de gezondheid van vrouwen bevorderen. Vrouwen die minstens een keer per week seks hebben met een man, hebben een regelmatiger menstruele cyclus, minder vruchtbaarheidsproblemen en een mildere menopauze. Dr. Cutler voerde ook experimenten uit waarbij synthetische vrouwelijke feromonen aangebracht werden op de bovenlip van vrouwen. De vrouwen die met vrouwelijke feromonen behandeld waren, gingen de menstruatiecyclus van de donorvrouwen overnemen. Cutler meent dan ook dat feromonen verantwoordelijk zijn voor een bekend fenomeen, namelijk dat vrouwen die bij elkaar wonen of nauw samenwerken, dezelfde menstruatiecyclus ontwikkelen.

Cutler heeft inmiddels haar ontdekking gecommercialiseerd. Het Athena Institute verkoopt via het Internet flesjes geconcentreerde synthetische vrouwelijke en mannelijke feromonen. De flesjes - met een voorraad van vier tot zes maanden - kosten ongeveer 5.000 frank. De inhoud wordt gemengd bij de aftershave of het toiletwater, dat minstens om de twee dagen moet gebruikt worden. Mannen en vrouwen die de feromonen gebruiken, spreken van een verhoogde seksuele aantrekkingskracht en een aantal onder hen beweert zelfs dat hun zakelijke activiteiten er op vooruitgaan. (JDZ)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234