Vrijdag 03/02/2023

EK voetbal

Ontdek jouw ideale EK-stek

De Oude Markt gaat helemaal los! Beeld Tijl Verstraeten
De Oude Markt gaat helemaal los!Beeld Tijl Verstraeten

Bonkende beats, tuitende toeters en vooral veel zwart-geel-rood, zo zal de gemiddelde EK-match eruit zien. Goesting Magazine ging in Vlaanderen en Brussel op zoek naar de uniekste events en decadentste feestjes waar het nét dat tikje meer mag zijn. Tous ensemble! Grote versie van de kaart hier.

Goesting

VLAAMS-BRABANT

Voetbalgoden in Leuven
Geen gigantisch scherm op de Oude Markt, maar honderd kleinere televisieschermen op de terrassen. Bijvoorbeeld bij, Bar Vista café van Bram Mertens, broer van...! Een pintje drinken bij de broer van één van onze voetbalgoden? Yes sir!
Oude Markt, 3000 Leuven.

Larger than life in Ternat
Must-do: de levende kickertafel, een springkasteel waarop je vasthangt aan buizen zodat je enkel kan bewegen zoals tafelvoetbalfiguurtjes. Ook de merchandise is dik in orde. Het bewijs: T-shirts met 'alle wegen leiden naar Romelu' op gedrukt.
Duivels Dorp, Van Cauwelaertsstraat 42, 1740 Ternat.

Rocking Devils in Werchter
Dit jaar zijn onze Rode Duivels een van de headliners op Werchter. Op camping The Hive zal een groot scherm worden neergepoot om de EK-drang van de festivalgangers te stillen. En welk ander EK-dorp heeft Editors en Paul McCartney op zijn line-up?
Rock Werchter, Haachtsesteenweg, 3118 Werchter.

Hoog maar droog in Brussel
Het dakterras van de Beursschouwburg is de locatie bij uitstek om onze helden aan het werk te zien. Voor de EK-pret begint, geeft voetbalexperte Voetbal-An haar visie op de komende match. Zorg ook dat je de triomftocht van de overwinnaars zeker niet mist!
De Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel.

Gezellige sfeer bij de Beursschouwburg. Beeld RV
Gezellige sfeer bij de Beursschouwburg.Beeld RV

Geëxposeerde sport in Hofstade
Wie onze Duivels cultureel verantwoord wil aanmoedigen kan terecht in het Sportimonium. Zo heeft geen enkele sportaholic een excuus om niet naar de voetbaltentoonstelling 'God save the ball' af te zakken. Geef je ogen maar gretig de kost!
Sportimonium, Trianondreef 19, 1981 Hofstade.

Goedbedoelde kipsnack in Tienen
Tiense Frituur Bij Paco organiseert een topbenefiet. Het Voetballertje - een kipsnack - kost twee euro, waarvan er 50 cent naar Music For life gaat. Klaar met bikken? Zet dan je trip verder naar het Tiense stadscentrum voor het voetbalfestijn.
Frituur Bij Paco, Tiensebaan 7, 3300 Goestenhoven.

Exotisch voetbal in Merchtem
Plof gezellig neer in de La Playa Beach Bar in het subtropische Merchtem. In de loungebar kan je sippen van een drankje én zicht op onze jongens. Op vrijdagen trakteren ze op een exotisch feestje in vakantiestijl. Vamos a la playa?
La Playa Beach Bar, Groenstraat, 1785 Merchtem.

Een gesigneerd Messi-shirt uit het Sportimunium. Beeld RV
Een gesigneerd Messi-shirt uit het Sportimunium.Beeld RV
null Beeld RV
Beeld RV

LIMBURG

Brood en Spelen in Tongeren
Retro Velinx wordt een Belgisch Colosseum tijdens het EK. Zo'n 300 mensen vullen de arena, geëntertained door lokale dj's en gevoed door hamburgers en cocktails. Let the games begin!
RVX Arena, Dijk 111, Bus 3, 3700 Tongeren.

Bugs and fun in Hasselt
Voetbal 24/7 in Hasselt. Zo goed als elke match zal op hun 122m² grote scherm te zien zijn. Met een Ladies Night, een Kids Day én een insectenstandje, is het festival van alle markten thuis.
Impact Festival da Copa, Dusartplein, 3500 Hasselt.

Het enige echte in Genk
Het zelfverklaarde enige echte fandorp pakt uit met een arsenaal aan activiteiten: een vrouwendag, een kinderdag, een All-In-Red-container en voor de echte diehards, een meezingavond.
Football Plaza, Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk.

Expo '89 in Sint-Truiden
Met 10.000 joelende duivelsfans en een resem topdj's is de voetbalsfeer al aanwezig. Een Eiffeltoren van 12m verzekert de Franse sfeer. Het event heet dan ook Café de Paris met een reden.
Café de Paris, Grote Markt, 3800 Sint-Truiden.

Duivelse keeper in Bilzen
Live-interviews, een goed doel gesteund door stadsgenoot Thibaut Courtois en hapjes in thema van de tegenstander. Bilzen haalt alles uit de kast om hun duivelse keeper aan te moedigen.
Café Courtois, Bilzen, Markt Bilzen, 3740 Bilzen.

Het logo van de RVX Arena. Beeld RV
Het logo van de RVX Arena.Beeld RV
Football Plaza in Genk. Beeld RV
Football Plaza in Genk.Beeld RV

ANTWERPEN

Sing-along in Antwerpen
Wat dacht je van 8.000 tricolore supporters die samen You'll Never Walk Alone meebrullen? In de Lotto Arena is het doodnormaal. Artiesten als The Van Jets steken het vuur aan de lont tot vlak voor de wedstrijd. Alle remmen los!
Dance with the Devils, Lotto Arena, Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen.

Voetbal met een doel in Willebroek
Je schor schreeuwen en tegelijkertijd een goed doel steunen? Het kan in Willebroek, waar je eet in het thema van onze tegenstanders. De opbrengst van de benefiet zorgt ervoor dat 250 kansarme gezinnen een dag naar de Antwerpse Zoo kunnen.
De Eerste Ronde, in Kloosterstraat 64, 2830 Willebroek. Tickets: € 25 (volwassenen), € 10 (kinderen).

Multicultureel op de Grote Markt
De Grote Markt herbergt alle nationaliteiten. De eerste wedstrijd van onze Duivels bekijken omringd door Italianen die "Forza, Azzurri!" brullen? Het kan. België-Ierland terwijl je van een glas cider nipt? Alles is mogelijk!
Grote Markt, 2000 Antwerpen.

Een volle Lotto Arena. Beeld RV
Een volle Lotto Arena.Beeld RV

Voetbalvrouwen in Mechelen
Aan Utopolis wordt een supportersdorp opengesteld voor het enthousiaste vrouwelijk publiek. Voor de Duivelinnen die de drukte willen ontlopen komt er een loungeruimte met strandstoelen, cocktails en knappe obers. Voetbal een mannensport? Think again.
Hyundai Fan Park, Spuibeekstraat 4, 2800 Mechelen.

Duizelingwekkend voetbal op de Sinksenfoor
Op het NMBS-terrein tussen Oud-Borgerhout en de Noordersingel staat niet alleen een groot scherm opgesteld ook de de Sinksenfoor heeft er zijn kramen opgezet. Van een duizelingwekkende match gesproken.
Sinksenfoor, Spoor Oost, Noordersingel, 2140 Borgerhout.

Kinderspel in Kalmthout
Op de dag van onze wedstrijd tegen Ierland stomen professionele coaches uit Kapellen en Kalmthout jouw kids vanaf 10 uur 's ochtends klaar tot jonge voetbalgoden. Wilmots, de nieuwe generatie staat te trappelen! Inschrijven kan via voetbalomnikamp@gmail.com.
Kalmthout goes France, Marktplein, 2920 Kalmthout.

Supporters op de Grote Markt. Beeld RV
Supporters op de Grote Markt.Beeld RV

WEST-VLAANDEREN

Giga LED in Brugge
Brugge heeft met zijn 100 m² het grootste mobiele LED scherm van West-Europa. En dat is nodig: 't Zand verwacht 9500 bezoekers. De supporters worden gevoed door hamburgers, maar ook Brugge Kaas zal met proevertjes op het plein staan.
Brugge Kaas, 't Zand, 8000 Brugge.

Maten, makkers, Maes in Roeselare
Een groot scherm op de Botermarkt en een aangename massa van 300 voetbalfans zijn de ideale combo. Daarbij komen Duivelse pasta, Rode Duivelsspullen en brouwerij Maes-Pils. Met andere woorden, alle ingrediënten voor een spetterende avond. Olé, olé!
Botermarkt, 8800 Roeselare.

Hoge pieken in Kortrijk
Op het Schouwburgplein zullen 4.500 supporters kunnen genieten van lightshows, CO2-jets en vuurjets, een muzikaal verrassingsoptreden en een gigantische openluchtfuif. En uiteraard ook van een beetje voetbal. Duivels Kortrijk, Schouwburgplein, 8500 Kortrijk.

De Botermarkt in Roeselare. Beeld Stephane de Staercke
De Botermarkt in Roeselare.Beeld Stephane de Staercke
Een supporterende massa op het Schouwburgplein in Kortrijk. Beeld RV
Een supporterende massa op het Schouwburgplein in Kortrijk.Beeld RV

Klein maar fijn in Blankenberge
De O'neill Beachclub probeert de massahysterie te vermijden en daarom kunnen er zo'n 40 voetbalfanaten de matchen komen bekijken. Door de nabijheid van het strand kan je daarna even afkoelen in het frisse zeetje. Lekker chill, zo mag het ook wel eens.
O'Neill Beachclub, Zeedijk 245, 8370 Blankenberge.

Go big or go home
Cancandanseressen, 10.000 bezoekers en afterparty's: zonder de aanwezigheid van onze Regi zou je je zo in de Moulin Rouge wanen. Ook komt Jan Ceulemans de matchen analyseren: Oostende is écht het walhalla voor de fanatieke voetbalsupporter.
Vive la France, Wellington Hippodroom, Koningin Astridlaan 10, 8400 Oostende. Inkom €5.

De O'neill Beachclub in Blankenberge. Beeld RV
De O'neill Beachclub in Blankenberge.Beeld RV
Een klein onderdeel van de renbaan in Oostende. Beeld RV
Een klein onderdeel van de renbaan in Oostende.Beeld RV

OOST-VLAANDEREN

Feestelijk voetbal in Kaprijke
Het grote dorpsplein van Kaprijke wordt helemaal omgetoverd tot een voetbalarena. Drie cafés slaan de handen in elkaar en zorgen voor een groot scherm in een feestelijk aangeklede tent. Fancy!
Plein Kaprijke, Plein 1, 9970 Kaprijke.

Family first in Waarschoot
De Landelijke Gilde Waarschoot maakt van het EK een familiedag, met een BBQ, kinder­animatie, een openluchtfeest en - uiteraard - de Belgische matchen op groot scherm. Met een leuke warming up en een cooling down. Go, Devils, Go!
EK op groot scherm, Dorp, 9950 Waarschoot.

Een lach en een traan in Adegem
Ooit al een voetbalfeest meegemaakt in café 't Kruiske in Adegem? Tijdens het EK wordt het dé plek - in de buurt - om voetbal te kijken, te juichen, te grienen en te vloeken. Al willen ze dat laatste wel zo lang mogelijk uitstellen.
EK in 't Kruisken, Kruisken 1, 9991 Adegem.

Door de vlaggen het voetbal niet meer zien in 't Kruisken in Adegem. Beeld RV
Door de vlaggen het voetbal niet meer zien in 't Kruisken in Adegem.Beeld RV

Broeierig voetbal in Sint-Niklaas
In Sint-Niklaas zou het wel eens broeierig heet kunnen worden. De jeugd troept samen in Jeugdhuis Troelant en de voetballiefhebber trekt zijn tricolore truitje aan en gaat de Belgen steunen in het park van concertzaal De Casino.
Jeugdhuis Troelant, Vleeshouwersstraat 4c, 9112 Sinaai-Waas.

Zingende Duivels in Geraardsbergen
Startpunt: de grote markt. Daar wordt een groot scherm neergepoot. Het Geraardsbergse Voice-idool Jim Cole zal er met luide stem het Belgische team aansporen, maar ook andere muzikale acts trekken er de ambiance op gang. Olé, olé!
Duivels op groot scherm, Markt, 9500 Geraardsbergen.

De jeugd van tegenwoordig in Machelen
De jeugd neemt het over en herschept zaal de Guldepoort in een heus voetbal-walhalla, met groot scherm, een hamburgertent, een lounge... Onder het motto 'Tous en Rouge' wordt Machelen even een klein voetbalmekka.
Guldepoort Machelen, Dorpsstraat 46, 9870 Zulte.

Franse gezelligheid in de Ghelamco Arena
De Ghelamco-arena krijgt voor de gelegenheid een Frans jasje. Het wordt een prachtige belevenis, waarbij de centrale rondgang van het Ghelamco-stadion het centrum wordt. Je kan er zelfs culinair verwend worden, Frans geïnspireerd, in de Arena de Triomphe. Smakelijk!
Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent.

Sfeer en gezelligheid in de Braempoort
In de leegstaande Braempoort planten een aantal jonge gasten een heus pop-up EK-dorp neer. Vanaf 10 juni kan iedereen er terecht voor een lunch, aperitief, sfeer en tonnen voetbal. Een scherm van 6 bij 2 meter, dat zal wel voor de nodige sfeer zorgen.
De Braempoort, Brabantdam 35/H, 9000 Gent.

Op en top sfeer in de Ghelamco Arena in Gent. Beeld RV
Op en top sfeer in de Ghelamco Arena in Gent.Beeld RV

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234