Zaterdag 06/03/2021

Onderhandelaars loonoverleg weer aan de slag

Gisteren hebben de sociale partners het overleg over een interprofessioneel akkoord opnieuw gestart. Maar bij het ter perse gaan van de krant was er nog een overeenkomst.

Ondanks het feit dat de regering-Verhofstadt bereid is een paar honderd miljoen euro op tafel te leggen voor extra lastenverlaging slaagden vakbonden en werkgevers er gisteren niet in snel tot een nieuw sociaal akkoord te komen. Gisterenavond rond negen uur was er nog geen uitkomst over de onderhandelingen. De vakbonden vinden dat een lastenverlaging op overuren en ploegenarbeid vooral de werkgevers ten goede komt. De drie vakbonden willen ook geld zien voor bijkomende banen in de non-profitsector, de verhoging van het minimumloon en het sluitingsfonds. ABVV-voorzitter Xavier Verboven zei aan het begin van de onderhandelingen dat hij alleen genoegen neemt met een loonsverhoging die 'dicht bij de 5 procent' ligt. Luc Cortebeeck van het ACV omschreef het overleg als een 'klein waakvlammetje' dat bij de minste zucht uitgeblazen kan worden. Als het loonoverleg mislukt, zal de regering zelf een loonnorm moeten bepalen. Maar het zal niet makkelijk zijn voor Verhofstadt om binnen zijn eigen rood-blauwe ploeg overeenstemming te bereiken over de hoogte van de loonnorm. Janine Meijer

Wie zit er nog te wachten op een sociaal akkoord?

MetaalsectorBouwsector

'We hopen nog altijd op een akkoord'

Tony Janssen Metaalcentrale ACV

"Als er geen akkoord komt, verschuift het probleem naar het sectorniveau en moeten we daar de hele discussie vanaf nul opnieuw voeren. Ik hoop daarom dat er een indicatieve loonnorm komt. Bij een loonvork wordt er een minimum- en een maximumpercentage vastgesteld voor de groei van het loon. Het nadeel van een loonvork is dat er psychologische druk van uitgaat: het onderste moet uit de kan worden gehaald. Het is onwaarschijnlijk dat dit haalbaar is. De laatste twee jaar zijn er 16.000 banen in onze sector verdwenen. We kunnen ons niet te veel veroorloven. De loonnorm is meer een gematigd gemiddelde. Half januari is de start van de onderhandelingen op sectorniveau gepland. Het zou veel praktische problemen opleveren als er tegen die tijd nog geen akkoord zou zijn. Maar in noodgevallen kunnen we altijd al gesprekken starten over aanvullende pensioenregelingen of over hoe werk en privé in onze sector beter op elkaar afgestemd kunnen worden."

'Sociaal akkoord is niet noodzakelijk'

Paul Soete

Werkgeversfederatie Agoria

"Onze voorkeur gaat uit naar een centraal sociaal akkoord. Dat zal het onderhandelen op sectorniveau een stuk makkelijker maken. Anders moeten we onze achterban zelfs gaan consulteren over de indexering en dat zorgt zonder twijfel voor conflictsituaties. Maar een sociaal akkoord is niet noodzakelijk. Als het akkoord geen rekening houdt met het herstel van de concurrentiekracht, dan liever geen akkoord. Wij pleiten nog steeds voor loonmatiging, verlaging van sociale lasten en flexibiliteit. Zien de vakbonden de noodzaak daarvan niet in, dan verschuiven wij de gesprekken liever naar het sectorniveau. Daar is het in de meeste gevallen makkelijker onderhandelen voor ons dan voor de vakbonden. Het mislukken van een centraal akkoord moet niet gedramatiseerd worden. Pas als ook het debat rond eindeloopbaan en de financiering van de sociale zekerheid vastloopt, kan er gesproken worden van een echte breuk in het overlegmodel."

'Geen akkoord is een drama'

Yvan Grootaers Algemene Centrale ABVV Antwerpen Waasland

"Indien de sociale partners er niet uitkomen, hebben wij een fundamenteel probleem. Het is voor de bouwsector van cruciaal belang dat er op nationaal niveau een besluit komt over het brugpensioen. Bouwvakkers mogen om medische redenen met 56 jaar met pensioen. Het is niet mogelijk dat daar op sectorniveau over wordt onderhandeld, we hebben een goedkeuring van de sociale partners nodig. Als die er niet komt, vervalt dit recht en dat zou een drama betekenen. Ook voor de werknemers die onder het aanvullend paritair comité vallen, heeft het mislukken van het sociaal overleg grote gevolgen. Zij zijn niet vertegenwoordigd via sectoren en zijn voor hun rechten dus afhankelijk van een nationaal akkoord. Als de regering moet ingrijpen, is dat een teken van zwakte."

'Op sectorniveau onderhandelen, gaat ook'

Robert de Muelenaere

Confederatie Bouw

"Als er een sociaal akkoord komt waarin alleen een loonnorm wordt afgesproken, hebben wij liever geen akkoord. Een loonsverhoging boven de 4 procent zonder extra afspraken rond flexibiliteit is voor ons onaanvaardbaar. Wij pleiten voor een aanvaardbare loonsverhoging in ruil voor meer flexibiliteit. In het verleden heeft de bouwsector bewezen dat ze ook heel goed in staat is op sectorniveau succesvol te onderhandelen met de vakbond. In onze branche geldt al een regel die toestaat dat werknemers 130 overuren per jaar maken. Toch is het beter dat dit op nationaal niveau wordt afgesproken. De bouw is de sector bij uitstek die flexibiliteit nodig heeft. Het zou ook heel dom zijn als de vakbonden dat niet inzien. De overuren worden anders gewoon in het zwart gemaakt en daar is niemand bij gebaat."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234