Donderdag 24/10/2019

Onder invloed in vrije tijd beïnvloedt job

Drinken buiten de werkuren heeft een invloed op het presteren tijdens de job. Een op de acht werknemers die het voorbije jaar alcohol dronken, vindt dat zijn of haar alcoholgebruik tot problemen leidt op het werk.

Te laat komen, onregelmatig presteren, conflicten met collega's of de baas of zelfs ongevallen veroorzaken. Het zijn maar enkele van de negatieve effecten die werknemers aangeven te ervaren door hun alcoholgebruik.

Onderzoekers van de KU Leuven vroegen aan meer dan 5.700 werknemers of, hoe vaak en hoeveel alcohol ze dronken: 83 procent bleek het afgelopen jaar alcohol gedronken te hebben. Van die groep gaf 12,2 procent aan dat het drinken ook een negatief effect had op hun functioneren in hun job.

"Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om verslaafden, maar om mensen zoals u en ik die al eens drinken", benadrukt Marie-Claire Lambrechts, onderzoeker aan de KU Leuven en verbonden aan het Vlaams expertisecentrum voor alcohol en andere drugs (VAD).

Over alcoholgebruik op het werk bestaan al wettelijke regelingen. De meeste bedrijven hanteren een nultoleratie tijdens de werkuren. Maar hier gaat het dus om drinken buiten de werkuren, dat toch een impact heeft op het werk.

Dat maakt het volgens Lambrechts ook moeilijk om aan te pakken. "Wat een werknemer doet in zijn vrije tijd, is privé. Een werkgever kan alcohol op de werkvloer verbieden, maar als u 's middags buiten gaat lunchen en daarbij iets nuttigt of de avond ervoor zwaar bent doorgezakt en met een kater aan uw bureau zit, kan die werkgever weinig doen."

Beleid nodig

Werkgevers kunnen hun personeel dan ook niet aanspreken op dat alcoholgebruik zelf. Tenzij dat voor problemen zorgt bij hun functioneren. De bedoeling moet volgens Lambrechts zijn dat een baas een werknemer die slecht functioneert, kan aanspreken en zo tot een gesprek komen over de gevolgen van zijn gebruik binnen de job.

"Alcohol en ook andere drugs hebben een belangrijke impact op de gezondheid, op hoe iemand zich voelt op het werk en op het functioneren. Maar er is ook een veiligheidsprobleem. Het is dan ook belangrijk dat er preventief opgetreden kan worden. Maar daarvoor is een efficiënt beleid in het bedrijf nodig."

Dat is er nog lang niet in alle bedrijven. Sinds 2010 moeten alle bedrijven in de privésector wel een beleidsverklaring over alcohol- en druggebruik opnemen in hun arbeidsreglement. Maar die verklaring concreet uitwerken tot een beleid is niet verplicht. "Als iemand dronken op de werkvloer rondloopt, ben je niet veel met een verklaring. Een werkgever moet zo'n situatie als een ankerpunt zien om herhaling te voorkomen. Daar heb je concrete maatregelen voor nodig."

En dan is er nog de sociale tolerantie van alcohol drinken. Bedrijven mogen dan een nultolerantie hebben tijdens de werkuren, in ongeveer een op de vijf waar de ondervraagden werkten kon er het afgelopen jaar wel degelijk alcohol gedronken worden. Dan gaat het over een kerstdrink of een ander evenement waarbij alcohol te krijgen is. Vooral bij werknemers van overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen, diensten en horeca komt dat vrij frequent voor.

Twaalf procent van de ondervraagden die aangeeft dat het drankgebruik op het werk problemen geeft, is veel, maar ligt in de lijn van wat de onderzoekers verwacht hadden. Maar ze schrokken wel van een ander cijfer. Bij maar liefst 39 procent van de ondervraagden zijn indicaties voor problematisch gebruik aangetroffen.

Lambrechts: "We peilden daarvoor naar hoe frequent ze drinken, hoeveel glazen per dag en hoe vaak ze bingedrinken. Die 39 procent is een heel hoog cijfer. Problematisch alcoholgebruik betekent niet noodzakelijk dat een werknemer een afhankelijkheidsprobleem heeft. Wel geeft het een indicatie van riskant drinken. In het licht van mogelijke gezondheid- en veiligheidsrisico's is dit een belangrijke indicator."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234